Hlavní obsah

Pete Doherty spolupracuje s Amy Winehousovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pete Doherty a skupina Babyshambles spojila síly s aktuálně nejhvězdnější britskou zpěvačkou Amy Winehousovou. Kromě toho, že Doherty i Winehousová mají podobně bohaté zkušenosti z různých léčeben, si prý výborně rozumějí i v hudbě.

Článek

Kytarista Babyshambles Mik Whitnall řekl britskému serveru NME, že Winehousová udělala na jejich kapelu ohromný dojem. Babyshambles s ní zatím nahráli jednu píseň.

"Hraje na akustickou kytaru lépe než James Brown," říká Whitnall, podle jehož názoru se Winehousová podceňuje. "Nikdy jsem nepotkal holku, která by takhle hrála," dodává.

Nová nahrávka je ve stylu ska a Amy Winehousová na ní hraje i zpívá. Původně se mluvilo o tom, že budou spolupracovat na coververzích Billie Holidayové, ale zvítězila autorská tvorba.

Britský tisk v poslední době píše více o drogových excesech, než o tvorbě Dohertyho a Winehousové. Frontmanovi Babyshambles v létě soudně nařídili léčbu, Winehousová už byla v léčebně dobrovolně několikrát, ale po krátké době vždy odejde. 

Letos zrušila celé turné po Americe nebo vystoupení s Rolling Stones v Německu. Tisková mluvčí Winehousové Tracy Millerová k tomu uvedla, že zpěvačce bylo doporučeno odložit turné na příští rok. Do té doby má Amy "odpočívat a věnovat se svému zdraví".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám