Hlavní obsah

Vyšly Bocelliho hity

Právo, Jaroslav Špulák

The Best Of Andrea Bocelli - Vivere je album, na kterém jsou pod jednou střechou nejzajímavější nahrávky nevidomého italského zpěváka. Jeho realizace se chystala plných deset let.

Článek

Dělo se tak v době, kdy se Bocelliho desky celosvětově výborně prodávaly a kdy dokonával dílo svého krajana Luciana Pavarottiho. Bocelli dosud prodal na šedesát miliónů desek.

Kolekce Vivere je sestavena z hitů z alb Romanza, Sogno a dosud posledního Amore. Vedle duetu Time To Say Goodbye se Sarah Brightmanovou či The Prayer s Celine Dion nabízí rovněž nové nahrávky. Z nich stojí za zmínku kompozice Davida Fostera a Waltera Afanasieffa Io Ci Saró, v níž po boku Bocelliho dominuje klavírista Lang Lang, a také duet s vynikající italskou zpěvačkou Laurou Pausini nazvaný Dare To Live (Vivere).

Bocelliho tenor kraluje albu bez ohledu na to, že je zachycen v průběhu deseti let. Jeho síla a umělecká krása je neměnná. Zpěvákovu pěveckou vůli, nezlomenou ztrátou zraku ve dvanácti letech, poháněly inspirace velkými italskými tenory Del Monakem, Giglim nebo Frankem Corellim.

V dobách studií si přivydělával v klubech a barech interpretací písniček Franka Sinatry, Charlese Aznavoura nebo Edith Piaf, čímž získal vztah k populární hudbě. Spojení obou inspirací mu pak přineslo světový věhlas. Celine Dion o něm řekla: "Kdyby Bůh mohl zpívat, jeho hlas by zněl jako hlas Bocelliho."

Andrea Bocelli: The Best Of, Vivere Universal Music, 68:45

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám