Hlavní obsah

Nová CD - Jennifer Lopez, KMFDM i Jiří Pavlica a Hradišťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I tento týden je v nových hudebních titulech z čeho vybírat. Zpěvačka a herečka Jennifer Lopez vrhla na trh letos již druhé album Brave, které tentokrát nazpívala anglicky. Nesporně zajímavá bude nahrávka vzešlá ze spolupráce Jiřího Pavlici a Hradišťanu s Filharmonií Brno, kterou nazvali Chvění. Milovníky elektroindustrialu potěší řízná novinka od KMFDM.

Článek

Jennifer Lopez: Brave

Jennifer Lopez nadchla španělsky zpívaným albem Como Ama Una Mujer z března letošního roku. To nyní následuje stejné album nazpívané pro změnu anglicky. Novinka nese jméno Brave a jako pilotní singl byla vybrána píseň Do It Well. Třináctka nových písní v popovém hávu byla produkována hiphopery DJ  R. Rotem a Midi Mafiou. Současně s vydáním alba uvádí Jennifer Lopez na trh i nový vlastní parfém a vyráží na turné se zpěvákem Markem Anthonym.

Sony/BMG

Jiří Pavlica a Hradišťan a Filharmonie Brno: Chvění

Nové album Jiřího Pavlici a Hradišťanu nese název Chvění s podtitulem Suita dialogů a obsahuje zcela nový hudební materiál a skladby, které zkomponoval Jiří Pavlica. Hudební a textové dialogy Pavlica mistrně rozehrál s Filharmonií Brno (dirigent Petr Altrichter), bubenickou kapelou Jumping Drums, ale mezi nejoriginálnější patří dialog s kapelou Altai Kai, která používá techniku hrdelního alikvótního zpěvu.

Texty tvoří básně Jana Skácela, Vladimíra Holana, Jiřího Brabce, altajské lidové texty, staroslověnský text z r. 868 a staročeský text z Dalimilovy kroniky.

Indies Record

KMFDM: Tohuvabohu

KMFDM mají již za třiadvacet let své existence na husí kůži nahánějící propojení ostré hudby a ostrého jazyka patent. Název jejich novinky Tohuvabohu znamená "divoký a chaotický" a k ražení alba padne geniálně. Leader Sascha Konietzko řeže do kláves a chrlí své texty zdatně doplňován Luciou Cifarelliovou, která se podílí na poslední tvorbě kapely. Ke zvuku KMFDM ještě patří nabroušené metalové kytary a hřmotný beat, a tak se jejich taneční metal-industrial alba Tohuvabohu řítí a bourá vše, co mu stojí v cestě.

Panther

Vanessa Carlton: Heroes Thieves

Zpěvačka Vanessa Carlton odstartovala svou hudební dráhu úspěšným debutem Be Not Nobody, aby ji následně pohřbila naprosto nepovedeným albem Harmonium. Třetí počin Heroes Thieves, který přichází na trh, zřejmě rozhodne o její další kariéře. Vzala to pěkně od podlahy, změnila vydavatelství a jako producenty si pozvala osobnosti typu Lindy Perryové, Stephana Jenkinse nebo Ricka Rubina. První singl, který poodhaluje, co můžeme od Heroes Thieves čekat, se jmenuje Nolita Fairytale.

Universal

Olympic: Sopka

Sopka je název nového, již sedmnáctého, řadového alba skupiny Olympic. Sopka byla nahrána poprvé před dvěma lety. Vydání se dočkala vlastně až její třetí verze. Najdete na ní třináct písní, napsaných Petrem Jandou a otextovaných Zdeňkem Rytířem, Pavlem Vrbou, Michaelem Prostějovským, Alešem Brichtou a Vlastou Henychem. Album je \pestré, obsahuje balady, ale i rockové písně.

Panther

Reklama

Výběr článků

Načítám