Hlavní obsah

Japonci zahrají v Praze na tradiční bubny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonští bubeníci Bushido Taiko Drummers vystoupí v pátek 19. října v pražském Divadle Archa. Jejich tradiční nástroje jsou významnou součástí japonské kultury, bubeníci se ale nebrání ani fúzím s moderní hudbou.

Článek

"Během koncertu představí hráči na tradiční japonské bubny klasickou japonskou hudbu, jazz, rock, trance i mnoho dalších stylů. Diváci se dočkají japonských klasických skladeb a vystoupení v tradičním kimonu a kalhotách hakama. V druhé části koncertu pak zazní především vlastní skladby fúzující hru na tradiční nástroje se západními vlivy a moderními žánry," uvedla Pavlína Svatoňová z Divadla Archa.

Japonské bubny taiko plnily v historii nejrůznější funkce. Ve válce je používali k zastrašování či k navigaci vojsk a význam měly i na císařských dvorech a během náboženských obřadů v chrámech. Popularitu získalo taiko hlavně v 60. letech 20. století se vznikem skupinových bubenických show.

Vstupenky v ceně 350 Kč (studenti 245 Kč) jsou v předprodeji v pokladně Divadla Archa a v obvyklých sítích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám