Hlavní obsah

Dolores O'Riordanová z Cranberries přijede do Prahy

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Zpěvačka skupiny Cranberries, která byla slavná zejména v 90. letech, pokračuje ve vystupování i poté, co se formace rozpadla. O'Riordanová dorazí 26. listopadu do pražské Lucerny.

Článek

Zpěvačka s pronikavým rockovým hlasem je právě na evropském turné a chce hrát hlavně písničky ze svého sólového alba Are You Listening?, je ale velmi pravděpodobné, že nevynechá ani známé hity Animal Instinct a především Zombie.

Šestatřicetiletá O'Riordanová zahájila v roce 2003 sólovou dráhu poté, co se skupina rozpadla. Letos vyšla deska s názvem "Are You Listening?", klip k úvodní písni "Ordinary Day" se točil v Praze. O'Riordanovou doprovodí Steve Demarchi na kytaru, Denny Demarchi na klávesy, Marco Mendoza na basovou kytaru a Graham Hopkins na bicí.

V roce 2004 se O'Riordanová představila s italským zpěvákem Zuccherem na albu "Zu". Album nazpívala s dalšími známými umělci, například Stingem a Erikem Claptonem. Spolupracovala také na soundtracku "Evilenko" ke stejnojmennému filmu. O rok později zpívala na desce "Tripomatic Fairytales 3003" jako hostující vokalistka formace Jam

V Praze vystoupila v nynější T-Mobile Aréně naposledy v roce 2002 se skupinou The Cranberries. V zaplněné hale předvedla rock podbarvený irskou folkovou melodičností, který byl pro "Brusinky" typický. Skupina byla založena v irském městě Limerick na konci 80. let. Po roce, kdy přišla O'Riordanová, se dostavily první úspěchy, a kapela se zařadila mezi přední poprockové formace na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám