Hlavní obsah

Michael Jackson: Já se vrátím, asi

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michael Jackson (49) dal dohromady štáb lidí, se kterým plánuje vydat desku a připravit koncertní turné. Na hudební scénu se hodlá vrátit na přelomu let 2008 a 2009, což je termín, který zdaleka neodpovídá jeho představám starým jeden rok.

Článek

Na scéně chtěl být Jackson mnohem dříve, nejlépe ještě letos. Jenomže doba mu nepřeje, takže místo aby dělal to, pro co vyrostl, řeší spory ohledně svého majetku, potíže se spolupracovníky a vymýšlí křečovité fígle, kterými by se divákům připomněl.

Osoba z Jacksonova týmu tvrdí, že nové album bude výtečné. Není na tom nic zvláštního, všechna nová alba všech hvězd budou podle jejich slov výtečná. Obvykle to přesvědčení trvá do doby, než se deska natočí a vyjde. Jackson hodlá nahrát počin podobný svému trháku z roku 1982, albu Thriller. V jedné poznámce k němu dodal: "Bude znít tak, abychom oslovili zejména mladé posluchače."

Nezapomenutelný

Nahrávat se ještě nezačalo, byť se o započetí prací hovořilo už dávno. Chystá se repertoár a Jackson vymýšlí, koho by si na desku pozval jako hosta. Ohlášený comeback jeho mateřských Jackson 5 jej sblížil se sestrou Janet, která si na hudební scéně počíná ještě zoufaleji než on. Dalším hlasem alba by měl být rapper Akon. Jackson zřejmě využil skutečnosti, že Akon v rozhovorech neskrývá svůj obdiv k němu.

Lídr skupiny Black Eyed Peas Will. I. Am., který se na nové desce rovněž podílí, nedávno médiím řekl: "Myslím si, že ať jsou problémy jakékoli, Michael není zpěvák, na kterého by se mělo zapomenout. Lidí, kteří jsou pod jeho hudebním vlivem, Chris Brown, Usher, Omarion nebo Justin Timberlake, nikdy nedopustí, aby se na něho zapomnělo. Pokoušíme se dát dohromady album, které by mělo být comebackové. Jsem šťastný, že s ním mohu spolupracovat. Chceme vytvořit muziku, která zaujme posluchače chytlavými melodiemi, muziku, která by měla neomezenou dobu životnosti."

Když se ho novináři zeptali, jak bude nové album znít, odpověděl Will. I. Am. tajemně: "Nemohu o tom nic říct, protože to není můj projekt. Jsem pouze producentem. Pravdu o své hudbě by měl říct Michael." Jenomže Michael se dlouhodobě straní médií a jeho vyjádření k tomu, na čem momentálně pracuje, je složité sehnat. Otázkou navíc samozřejmě je, zda na něčem vůbec pracuje. Problémů má totiž víc než dost. Kromě toho Jackson a lidé kolem něho vědí, že chystané album musí být přinejmenším nadprůměrné, aby se dalo hovořit o úspěšném comebacku.

Soudy a stěhování

Americký soud na prahu léta rozhodl, že Jackson musí splatit dluh ve výši 256 tisíc dolarů firmě Ayscough & Marar. Ta se od roku 2005 starala o jeho mimoumělecký život, dbala například o to, aby se v době procesu týkajícího se zneužívání nezletilého chlapce do médií nedostala žádná informace, která by zpěváka v očích soudu i veřejnosti poškodila. Práce skončila a Jackson nezaplatil.

Trpělivost představitelů firmy po dvou letech přetekla únosnou mez a problém skončil u soudu. Původní částka 217 tisíc dolarů se rozrostla o další poplatky. Přišlo to v době, kdy Jacksonovi jiné rozhodnutí soudu nařídilo, aby opustil svou luxusní rezidenci v Las Vegas, jejíž hodnota je nyní 60 miliónů dolarů, neboť vypršela smluvní doba jejího užívání.

Jackson tedy své nejbližší přestěhoval do sídla nazývajícího Spanish Trail. Jeho sousedy jsou mimo jiné bývalý tenista Andre Agassi nebo iluzionista David Copperfield. Soudní neúspěchy a rychlost, s jakou musí vůli úřadů vykonávat, zřejmě způsobily, že se v červenci ocitl v nemocnici s diagnózou totálního vyčerpání a depresí.

Médii pak probleskly informace o tom, že se jeho rodina obává o jeho zdraví, neboť úzkostlivá zpěvákova péče o sebe sama, jeho pověstné pravidelné vyměňování krve v těle a nadužívání léků pranic nefunguje v momentě, kdy to jedinec podporuje agresívními dávkami alkoholu. Jackson se podrobil několikatýdennímu odvykacímu procesu, čímž fakticky odsunul svůj plánovaný návrat na hudební scénu do oblasti teorie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám