Hlavní obsah

Kratochvíli opanovali žongléři a Lenka Dusilová

Novinky, Radmila Hrdinová
KRATOCHVÍLE

Jihočeský vodní zámek Kratochvíle hostí od pondělí až do příštího úterý divadelní Kratochvílení. Divadlo Continuo, které je již sedmým rokem iniciátorem tohoto ojedinělého plenérového projektu, přizvalo letos ke spolupráci osobnosti z Čech i ze zahraničí.

Článek

Neopakovatelná atmosféra Kratochvílení vzniká již tradičně kombinací architektury renesanční perly italského stavitelství - letohrádku Kratochvíle - a výtvarně-divadelní akce, odehrávající se v zámecké zahradě.

Mimové, abrobaté a žongléři

I letošní Kratochvílení naplní chůdaři, žongléři, akrobaté, mimové a herci, hudebníci i ohnivé stroje. Kromě členů Divadla Continuo, francouzské herečky a artistky Seiline Valleé a žonglérky Anne - Sophie Biquet přijala účast na projektu také zpěvačka Lenka Dusilová: "Zajímají mě různé hudební výlety, kde můžu poznávat a zkoušet něco nového. Práce divadla Continuo a jeho životní filosofie se mi líbí, je mi blízká. A tak jsem tady."

Divadlo Continuo spojuje různé světy: divadlo s prostorem, ve kterém se divadlo obvykle nedělá, divadelníky s nedivadelníky, divadlo s cirkusem. Nedávno jsme měli v Praze šanci zhlédnout jeho poetické představení Život v peří. které se ve čtyřech reprízách (21. - 24. 8.) objeví i na Kratochvíli.

Kratochvílení se chystalo týdny

Příprava Kratochvílení probíhala řadu týdnů pod vedením Pavla Štourače v sídle Divadla Continuo, Švestkovém dvoře v jihočeských Malovicích. "Chceme diváky překvapit nejrůznějšími divadelními a cirkusovými technikami. Nebude chybět ani žonglování či závěsná akrobacie nad vodní hladinou. Letos výrazně využíváme zrcadlení vodní hladiny, vodní plocha se tak mění v plochu divadelní - představení se bude téměř výhradně odehrávat ve vodním kanále obklopujícím zámek," řekl Štourač.

"Specifikem Kratochvílení je, že se představení neodehrává na jednom místě, ale lidé putují za jeho jednotlivými částmi do různých míst zahrady", dodal. Kratochvílení je tipem na pěkný prázdninový výlet nejen za krásou jižních Čech, ale i za divadlem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám