Hlavní obsah

Festival hudebních filmů uvede premiéru Once

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník mezinárodního festivalu hudebních filmů Music On Film - Film On Music proběhne v pražských kinech Lucerna, Světozor a Evald od 18. do 22. října. Jeho hlavním lákadlem je česká premiéra irského filmu Once, který letos získal Cenu diváků na festivalu Sundance.

Článek

Pod režijním vedením Johna Carneyho vytvořili ve filmu Once hlavní role  irský muzikant Glen Hansard a česká zpěvačka a pianistka Markéta Irglová.

"Jelikož je o film velký zájem, budeme ho proti původnímu plánu promítat dvakrát, 20. a 22. října v kině Lucerna. Na programu je i koncert Hansarda a Irglové, který je už vyprodaný," řekl Právu mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

V soutěžní části bude soutěžit patnáct dokumentárních filmů, vítězný snímek získá odměnu ve výši 3 tisíc eur. Většina festivalových filmů bude mít v Česku premiéru. Představí se více než šedesát děl. Tématem letošního ročníku se stala hudba a kultura Ruska, a tak festival uvede dokumenty o Dmitriji Šostakovičovi, Mstislavu Rostropovičovi i Lvu Těrminovi. Promítnut bude i trezorový němý film Maja babuška, který živě doprovodí hudební soubor Beth Custer Ensemble.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám