Hlavní obsah

Český film Maharal byl oceněn na festivalu v Kanadě

Český rodinný film Maharal - tajemství talismanu režiséra Pavla Jandourka, který letos získal na mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně diváckou cenu pro hraný film, byl oceněn na mezinárodní přehlídce Carrousel film di Rimouski v Kanadě. Opět dostal cenu diváků, řekla Bohuslava Holubová z České televize.

Článek

"Reakce dětských diváků byly opravdu spontánní a bylo z nich patrné, že je děj zaujal. Po závěrečném potlesku je na besedě zajímalo, zda je příběh inspirován skutečností, a líbila se jim Praha," referoval o úspěchu před mezinárodním publikem producent filmu Martin Froyda.

Podle něj byl Maharal vybrán i na další festivaly. V říjnu bude uveden v Chicagu a pak poputuje například do Indie, Německa a Itálie. Snímek se natáčel loni v létě, v českých kinech měl premiéru 15. února. Od té doby ho vidělo na 100 000 diváků. V hlavních rolích se představili Bára Seidlová, Bořivoj Navrátil, Maroš Kramár a Matyáš Valenta. V současné době je v distribuci na DVD a ve videopůjčovnách.

Dobrodružná cesta za pokladem

Jeho děj se točí kolem pátrání tří dětí po záhadném pokladu, který za dob Rudolfa II. ukryl rabín Löw. Na stopě legendě je vedle dětí také slovenský historik a lovec pokladů a jeho konkurent, dobrodruh s českými kořeny.

V cestě za pokladem stojí nejen konkurenti, hádanky, pasti, falešné stopy, ale také nebezpečí a strach. Film Maharal - tajemství talismanu vznikl v koprodukci společnosti Arthur Krensky Films s Českou televizí, Studiem Barrandov a firmou PD Media. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám