Hlavní obsah

Korn přijedou v únoru

Novinky, Stanislav Dvořák

Brutální zvuk přivezou 19. února 2008 do ostravské ČEZ Arény američtí "tvrďáci" Korn. České publikum je tak může naživo vidět už potřetí. Poprvé tu byli před dvěma lety a pak společně v červnu s Ozzy Osbournem.

Článek

Skupina se zrodila v menším americkém městě Bakersfield a v devadesátých letech prorazila v Los Angeles. Kombinuje hip-hopové prvky s metalem.

Svůj temný eponymní debut vydali v roce 1994. V roce 1996 následovala deska Life is peachy, která přinesla i větší komerční úspěch. Další alba se jmenovala Follow the leader, Issues, Untouchables a Take a Look in the mirror. Naposledy připravili pro své fanoušky před dvěma lety desku See you on the other side.

"Korn natočili nejtvrdší a nejtemnější debut od dob Black Sabbath. Ale Davis neměl potřebu zpívat o démonech a čarodějnicích, měl dost starostí s vymítáním skutečných démonů, které se jim připletli do jejich skutečných životů. Skladby jako Faget, nebo Shoots and Ladders byly osobními zpověďmi, které vypovídaly o drsném dětství," říká Petr Novák z pořadatelské agentury Interkoncerts.

V roli hostů se v Ostravě představí spřízněné kapely Flyleaf a Deathstars. Vstupenky na koncert budou v prodeji od 2. října a seženete je v síti Ticketpro. Ceny se pohybují od 690 do 890 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám