Hlavní obsah

Kamarád Ivánek opět na scéně, tentokrát míří do vězení

Právo, Kateřina Farná

Dramatizace policejních odposlechů v proslavené kauze fotbalových úplatků posledních let míří na turné po věznicích. Představení Petra Čtvrtníčka Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...? s podtitulem Tak to mi ho teda vyndej se bude hrát od 29. září do 17. října v sedmi českých věznicích včetně Mírova, Pankráce nebo ženské věznice v Opavě.

Článek

"Napadlo nás s Jirkou, že když už jsme to hráli pro všechny, mohli bychom Ivánka odehrát pro ty, kteří se do divadla nedostanou. Což jsou ti, kteří sedí. Zeptali jsme na ředitelství Vězeňské služby a objeli pár věznic. A zjistili jsme, že zájem je velký," řekl Právu Čtvrtníček. Dodal, že jejich představení, kultura obecně a "krásná" čeština si své místo ve věznicích určitě najdou.

Ivánku, kamaráde... vychází z korupční kauzy v českém fotbale. "Obrazně jsme dostali Ivánka do kriminálu, ale myslím, že tam nepatří. Do basy patří jiní pardálové z ČMFS," uvedl Čtvrtníček na adresu bývalého manažera  Viktorie Žižkov Ivana Horníka, který vyfasoval kromě jiného i skoro miliónovou pokutu.

Z jejich vězeňské "šňůry" se budou pravidelně objevovat reportáže na stránkách www.ivankukamarade.cz, na DVD by se měla jejich cesta dostat v podobě road-movie. Vyvrcholením uměleckého zpracování fotbalové ostudy by mohla být podle Čtvrtníčkových slov také netradiční listopadová derniéra v budově Vrchního soudu v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám