Hlavní obsah

Jsme přirození a autentičtí, ne jako Kiss

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy ve čtvrtek zavítá americká skupina Dokken. Její zpěvák Don Dokken hovořil s Právem o autentičnosti i průměrnosti dnešních skupin. Dokken vystoupí v klubu Retro Music Hall.

Článek

Pocházíte z Los Angeles. Jaká je tam dnes rocková scéna?

Od evropské se hodně liší. Lidi jsou tam spíše staromilští. Mají rádi ověřené kapely. Skvělé je, že je tam mnoho klubů a každý večer si můžete vybrat z mnoha dobrých koncertů.

Proslavili jste se jako autorsky a hudebně vyzrálá kapela. Jsou pro vás v rocku tyto atributy důležité?

My jsme si vždy mysleli, že jsou důležité. Rozhodně jsme tomu věřili. Pilně jsme každý den cvičili, abychom uspěli. Snažili jsme se neustále zlepšovat. Byla to těžká soutěž. Faktem ovšem je, že když si poslechnete dnešní úspěšné kapely, často jsou to průměrní hudebníci, takže už to možná tak důležité není.

Je pro vás důležitější kariéra skupiny Dokken, nebo vaše sólová?

Rozhodně mám radši kapelu. O tom není pochyb. Ta je pro mě zásadní, s ní mě baví hrát a jezdit na turné. Sólové projekty dělám spíš pro zábavu. Jsou to pro mě různé cesty k vytváření rozdílné hudby.

V jakém stádiu je příprava nového alba kapely, které by mělo vyjít letos?

Je hotové. Jsem s ním opravdu velmi spokojen. Má zvuk hodně do osmdesátých let.

Jaká témata v textech jsou dnes pro vaši kapelu klíčová?

Hodně už jsem toho napsal o lidech a o vztazích. Ale nekoncentruji se cíleně na jedno téma. Spíš nechávám přicházet inspiraci. Potkávám různé lidi a ocitám se v mnoha podnětných situacích. Mimo to, ve světě je nyní mnoho problémů a silných témat, o kterých se píše snadno.

Jak bude vypadat koncert v Praze?

Jsme velmi intenzívní kapela. Všichni členové jsou dobří hudebníci a koncert si užíváme. Hrajeme hodně sól a podobně, i když už se to dnes možná moc nenosí. Taky jsme hodně přirození a autentičtí, nejsme žádní Kiss. Do Prahy se těšíme, je to krásné město. Historické centrum, nádherná řeka, všechny holky jsou tam hezké.

Reklama

Výběr článků

Načítám