Hlavní obsah

Nová CD - PJ Harvey i Foo Fighters

Po třech letech se opět ozvala PJ Harvey a to s novinkou White Chalk, která je hodně odlišná od jejích předchozích věcí. Nezaostali ani Foo Fighters, kteří se vytasili s Echoes, Silence, Patience and Grace.

Článek

PJ Harvey: White Chalk

Tři roky po studiovce Uh Huh Her se anglická zpěvačka a kytaristka PJ Harvey hlásí s novým albem White Chalk, které vzniklo pod producentskou taktovkou Flooda a Johna Parisha, stejně jako desky To Bring You My Love a Is This Desire? z devadesátých let. Nové album je jiné, než všechno, co Polly dosud udělala - žádné kytary, jen piáno, rytmika a nádherný, intimní zpěv....

Universal 

Foo Fighters: Echoes, Silence, Patience  Grace

Dave Grohl se svou partou Foo Fighters připravili na podzimní trh nové, v pořadí šesté album nazvané dlouhým jménem Echoes, Silence, Patience Grace. Producentem je Gil Norton (Pixies, Jimmy Eat World, Dashboard Confessional), který produkoval i jejich průlomové album The Colour And The Shape, které vyšlo v rozsáhlé reedici počátkem léta. Ještě můžeme dodat, že na desku pějí za Oceánem chválu snad všichni hudební novináři. A pokud jim můžeme věřit, je na co se těšit.

Sony BMG

Turin Brakes: Dark On Fire

Čtvrté album Turin Brakes - Dark On Fire je na pultech. Přichází po osmnáctiměsíční periodě, kterou si Olly Knights a Gale Paridianian dávají na psaní nových písní, testování na koncertech a jejich nahrání ve studiu.

Na jaře letošního roku desku nahráli s uznávaným producentem Ethanem Johnsem, který produkoval mimo jiné Kings Of Leon nebo Ray LaMontage. Nové album nahrálo duo poprvé s kapelou, se kterou jezdí koncertní šňůry a dalo tak novému materiálu trochu jiný rozměr. Deska zachovává stále poznávací znaky Turin Brakes, hluboké a temné melodie a jasné přímočaré texty, které se proplétají s elektrickou kytarou.

EMI

Zuzana Smatanová: Tabletky odvahy

Slovenka Zuzana Smatanová si zazpívala s Chinaski a prorazila na český trh!? To by sice mohla být pravda, ale je v tom ještě mnohem víc. Zuzana patří na Slovenku k velkým hudebním nadějím (je vítězkou slovenské verze CocaCola Pop Star) a má za sebou již dvě desky. Na novince s názvem Tabletky odvahy najdete jedenáct nových písní, které vznikaly stejně jako její předešlé opusy pod producentským dohledem Maroše Kachúta. První singl nese název Zdá se, že to stačí.

Sony BMG

Bow Wave: Spotřebič

Karlovarská parta Bow Wave existuje již deset let, ale teprve když se potkali s dvěma MC´s Emsou a Blayinem, začalo jim to opravdu šlapat. V roce 2004 spatřila světlo světa jejich debutová deska EMIgrant, z kterého vzešlo několik kultovních hitů, hlavně tedy Pašerácká. Od začátku roku 2007 Bow Wave průběžně pracovali ve studiu a teď na podzim přichází s čerstvým materiálem. Singl Boreček boduje už pár měsíců v rádiích a brzo se objeví i klip k této hitovce a druhý singl.

EMI

Reklama

Výběr článků

Načítám