Hlavní obsah

Elánu tleskala vyprodaná Carnegie Hall vestoje

Novinky, Korzo
NEW YORK

Ahoj New York, ahoj Čechoslováci..! Tak se přivítal frontman Elánu Jožo Ráž s téměř třemi tisíci fanoušků ve vyprodané Carnegie Hall. Legendární česko-slovenská skupina Elán vstoupila do hudebního nebe hlavní branou. Publikum v nejslavnější koncertní síni světa odměnilo páteční koncert skupiny potleskem vestoje.

Článek

Elán během koncertu představil průřez všemi třemi dekádami hudební historie skupiny. Fanoušci - většinou slovenští a čeští emigranti, ale i obchodnici či zaměstnanci ambasád - však v Carnegie Hall zažili i premiéru zbrusu nové písně Bouřka.

Již po prvních osmi skladbách, kde nesměla chybět Vymyslená, Ulica či Fero, přišla na řadu Stužková a Elán zažil první ovace vestoje. Ty trvaly prakticky po celou druhou polovinu koncertu a vyvrcholily trojnásobným přídavkem - Voda, čo ma drží nad vodou, Čaba a Nie sme zlí. To už publikum svým dupáním rozhoupalo letitou podlahu hlediště a nechtělo pustit skupinu z pódia.

"Dobyli jsme Carnegie Hall, roznesli jsme ji na kopytech. A byl to skvělý koncert," řekl bezprostředně poté Jano Baláž. Přizvukoval mu i Jožo Ráž. "Dokázali jsme, že Elán toho má ještě hodně před sebou. Publikum bylo fantastické," pochvaloval si unavený, ale šťastný Jožo.

Na koncert Elánu se sjeli fanoušci doslova ze všech koutů USA i Kanady. "Přiletěli jsme z Toronta, Elán jsme museli vidět. A bylo to úžasné," říká Peter Gurči, který dorazil i se svou ženou a sedmiletou dcerou Ninou.

Nahrávka koncertu Elán v Carnegie Hall by se měla objevit jako dárkové CD už na letošním vánočním trhu na Slovensku i v Čechách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám