Hlavní obsah

Autorka Ordinace připravuje nový seriál, gynekologie už ji nezajímá

Novinky, Stanislav Dvořák

Autorka známého televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě Lucie Konečná odchází. Považuje téma za vyčerpané a už připravuje nový seriál. Rozhodně ho prý nechce psát v tak vražedném tempu jako Ordinaci. Nikdo z herců ale podle mluvčí TV Nova Veroniky Šmítkové z Ordinace neodchází.

Článek

"Přestanu seriál psát, teď ještě dopisuju poslední řadu," řekla Novinkám scénáristka Konečná. "Je to z důvodu mé vyčerpaností, ale i z důvodu vyčerpání tématu gynekologie, už jsme všechno obrátili pětkrát, je nejvyšší čas skončit," dodala.

Přestože seriál už vyzkoušel všechny možné zápletky, vysílat se bude dál. Televizi jde pouze o sledovanost a ta je dobrá. Dlouhodobě se pohybuje kolem 2 miliónů diváků, občas vyskočí i nad 2 milióny. Tento čtvrtek Ordinaci sledovalo 1,95 miliónu diváků.

Na otázku, kdo by měl nejoblíbenější seriál současnosti psát, Konečná odpověděla, že by to měl být někdo z okruhu konkurenční série Světla z pasáže. Během psaní seriálu se na Ordinaci vystřídala spousta autorů a většina po kratší době odešla. 

Nový seriál na obzoru

Konečná ale na žánr nezanevřela. "Nějaký seriál zase psát budu, ale ne v takhle vražedném tempu. Mám námět a spoupracuji na tom s Magdalénou Turnovskou. Teď hledáme někoho, kdo je chopen poskytnout nám slušné podmínky," říká scénáristka v současnosti nejúspěšnějšího českého seriálu.

Zatím odmítá prozradit cokoliv z děje připravovaného seriálu, nemůže prý říct ani to, v jakém prostředí se bude odehrávat. Jisté je, že s gynekologií už nechce mít scénártistka nic společného.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám