Hlavní obsah

TV tip: Tři králové, Žhavé výstřely 2, Růžový panter

Novinky, Stanislav Dvořák

Z víkendové televizní nabídky upozorňujeme na americký snímek Tři králové s Georgem Clooneym, klasickou parodii Žhavé výstřely 2 a podobně laděného Růžového pantera.

Článek

Žhavé výstřely 2

Odvážný letec bojující s démony minulosti je opět na scéně. Na Středním východě je třeba vysvobodit skupinu amerických rukojmí a nikdo jiný než Topper to nezvládne udělat tak zábavně.

Film, který paroduje snad všechna akční a romantická klišé za posledních padesát let se stal všeobecně oblíbenou komediální klasikou. V hlavních rolích samozřejmě Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna a také Rowan Atkinson alias Mr. Bean. Natočil Jim Abrahams v roce 1993.

(Žhavé výstřely 2, ČT1, So 21:00)

Tři králové

Příběh, který diváka "vcucne", působivá akční kamera a velmi dobré herecké výkony (Mark Wahlberg, George Clooney) jsou hlavními devízami amerického filmu Tři králové z roku 1999.

Odehrává se na konci války v Kuvajtu. Američtí vojáci se chystají domů, ale při prohlídce jednoho zajatce najdou jakýsi plánek tajných krytů. Seržant Troy Barlow, Chief Elgin, Conrad a major Archie Gates zavětří zlatý poklad a vydají se na velmi nebezpečnou a nelegální výpravu po zmatené zemi, kde stojí každý proti každému.

V jedné vesnici najdou úkryty, ale žádný poklad v nich není. Při odjezdu si vojáci vzpomenou na podezřelou studnu a rozhodnou se k návratu. Získají zlaté cihly, ale situaci komplikují zdivočelí iráčtí gardisté. Nastává boj o holý život.

(Tři králové, Prima So 00:05)

Růžový panter znovu zasahuje

Geniální idiot se vrací. Bývalého nadřízeného vrchního inspektora Dreyfuse přivedl do blázince a přestože je už téměř vyléčen, stačí jen spatřit Clouseaua a psychiatři nemají šanci. Archívní komedie z roku 1976 pohladí po duši i dnes.

(Růžový panter znovu zasahuje, ČT2, So 9:50)

Anketa

Který film máte nejraději?
Tři králové
13,2 %
Žhavé výstřely 2
67,8 %
Růžový panter znovu zasahuje
19 %
Celkem hlasovalo 5850 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám