Hlavní obsah

Nové desky - James Blunt, Apocalyptica i Chinaski

Tento týden se s novou deskou po třech letech vrací James Blunt, na své si přijdou i příznivci finského tvrdého tělesa Apocalyptica a ostatní zaplesají nad dalším výtvorem Chinaski.

Článek

James Blunt: All the Lost Souls

Zpěvák a písničkář James Blunt se vrací se svým netrpělivě očekávaným druhým studiovým albem All The Lost Souls. Nové album vychází téměř tři roky po vydání jeho průlomového debutu Back To Bedlam z roku 2004, které se stalo druhým nejprodávanějším albem desetiletí. All The Lost Souls bylo nahráno a smícháno v Los Angeles s producentem Tomem Rothrockem, který dohlížel i na Back To Bedlam.

Nová kolekce písniček obsahuje několik oblíbených skladeb, které si James otestoval před publikem během svého koncertního maratónu v roce 2006, včetně nového singlu 1973 a skladeb jako I Really Want You, Same Mistake a Annie.

Warner Music 

Apocalyptica: Worlds Collide

Legendární finská parta klasicky vzdělaných hráčů na čelo Apocalyptica nahrála své v pořadí již šesté album. Tentokrát se na vzniku tracků podílela řada hostů, včetně Coreyho Taylora ze Stone Sour / Slipknot, který hostuje na prvním singlu z alba Worlds Collide. Dále se na albu objeví například Tomoyasu Hotei, Cristina Scabbia nebo Dave Lombardo.

Album opět produkoval Jacob Hellner (Rammstein). Novinka vychází také v limitované edici s bonusovým DVD, kde najdete řadu rozhovorů, fotogalerii a také videoklip k singlu I´m Not Jesus.

Sony BMG 

Mark Knopfler: Kill To Get Crimson

Zakládající člen a výhradní skladatel Dire Straits, který se za téměř dvacet let na sólové dráze velice dobře etabloval a dokázal, že může více než dobře fungovat sám. Excelentní kytarista připravil kolekci nových skladeb s nezaměnitelným zvukem svého nástroje. Tak jako na předešlém albu se i zde nechal inspirovat irskou a americkou lidovou hudbou a přetvořil je v nový anglický folk par excellance. Hudební tisk album vysoce hodnotí a srovnává jej s nejlepšími deskami klasiků Fairport Convention.

Universal Music

Chinaski: 07

Chinaski přicházejí s novou studiovou deskou, kterou symbolicky nazvali 07. Textově i hudebně se na ní rovnocenně podíleli všichni členové a na žánrové pestrosti, pověstné hravosti alba je to znát. Hlavně díky producentské dvojici Michal Dvořák (exLucie) a Milan Cimfe (Čechomor, Kabát) album získalo další, rockovější rozměr. První singl nese název Zadarmo už dva měsíce rotuje v rádiích.

Universal Music

Eddie Vedder: Into the Wild

Into The Wild je nový film natočený na motivy bestselleru Jona Krakauera, který na podzim přijde i do našich kin. Snímek natočil herec a režisér Sean Penn a o soundtrack k filmu požádal Eddieho Veddera z Pearl Jam. Vzniklo tak jedinečné album obsahující sólové nahrávky, které se objeví přímo ve filmu nebo byly tímto filmem inspirovány.

Sony BMG 

Reklama

Výběr článků

Načítám