Hlavní obsah

Jemná lounge music v podání Nouvelle Vague v Praze

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská skupina Nouvelle Vague založila svoji kariéru na předělávání známých hitů do poklidné lounge music a už jejich prvního alba se celosvětově prodalo přes dvěstě tisíc kusů. Poprvé přijedou 27.září do srdce Evropy, kde v Paláci Akropolis rozezní svou novou vlnu.

Článek

Francouzská skupina má v současnosti za sebou už druhé vydané album, které je i jako to první plné coververzí známých interpretů a skupin jako U2, New Order, Blondie, Depeche Mode. Jejich vlastní přepracování hitů nové vlny 80. let je razantní a snaží se tak zodpovědět otázku, co je to pravá nefalšovaná píseň.

Do širšího podvědomí české veřejnosti se Nouvelle Vague dostali svou předělávkou skladby Dance with me, kterou použil český operátor ve své reklamě.

:. Skladba Dance with me od Nouvelle Vague

Ve své hudbě používají především akustické nástroje jako perkuse a kytary, které jsou doplněny jemnými sametovými hlasy zpěvaček. Za kapelou stojí Olivier Libaux a Marc Collin, kteří jsou ve francouzské hudbě aktivní už od konce osmdesátých let.

Předkapelu jim budou dělat východočeští Miou Miou, kteří hrají kombinaci francouzského popu a alternativní elektroniky. V srpnu jim vyšlo debutové album La La Grande Finalem, které má podle labelu Rallye/Klee vyjít i v dalekém Japonsku.

Ukázky Nouvelle Vague najdete zde: www.nouvellesvagues.com

Ukázky Miou Miou najdete zde: www.miou-miou.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám