Hlavní obsah

Země se ve znělce otáčí obráceně, ČT ji měnit nehodlá

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel Výzkumného ústavu geodetického, topografického a kartografického František Beneš nelenil a napsal kvůli znělce zpráv dopis řediteli České televize. Země se totiž ve znělce otáčí špatně - z východu na západ. Televize ale v úterý potvrdila, že znělku měnit nehodlá.

Článek

Země se ve skutečnosti kolem své osy otáčí od západu k východu, připomíná šéfovi ČT Beneš. Nepovažuje za vhodné, aby zejména ve zpravodajství symboly neodpovídaly realitě.

"My nezobrazujeme skutečný vesmír, pracujeme s virtuální realitou. Ukázalo se, že tohle grafické řešení je v televizi oku příjemnější. Jde o umělecký záměr, není to vesmír. Navíc to bylo i ve starších znělkách, nejde o novinku," odpověděl na dotaz Novinek mluvčí ČT Martin Krafl. Televize tak podle Krafla rozhodně nebude znělku měnit.

Česká televize přišla od 1. září s novým grafickým stylem a znělkami. Nejednoho diváka ale nepříjemně překvapila nová loga České televize, která zasahovala téměr do středu obrazu. Po negativních ohlasech se ČT rozhodla loga posunout a o něco zmenšit.

"Česká televize vyhodnotila reakce diváků na nové označování kanálů ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 SPORT a na celkový redesign, který je na obrazovce od 1. září. Od pátku 7. září jsou označení kanálů nově umístěna blíže k levému hornímu rohu obrazovky. Jejich velikost je zmenšena o 15 %," řekl Krafl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám