Hlavní obsah

ČT po stížnostech diváků pozměnila grafický design

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejednoho diváka nepříjemně překvapila nová loga České televize, která zasahovala téměr do středu obrazu. Po negativních ohlasech se ČT rozhodla loga posunout a o něco zmenšit.

Článek

"Česká televize vyhodnotila reakce diváků na nové označování kanálů ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 SPORT a na celkový redesign, který je na obrazovce od 1. září. Od pátku 7. září jsou označení kanálů nově umístěna blíže k levému hornímu rohu obrazovky. Jejich velikost je zmenšena o 15 %," uvedl mluvčí ČT Martin Krafl.

Jak doplnil, televize také na základě diváckých ohlasů upravila informační lištu na zpravodajském kanále ČT24 v dolní části obrazovky. "Jejím zvětšením jsme zlepšili čitelnost informací," řekl.

Nový vizuální styl České televize je podle něj vystavěn tak, aby atmosférou a zpracováním oslovil všechny reálné cílové divácké skupiny ČT. Nové grafické prostředí ČT1 prý oslovuje většinového diváka "pozitivní barevností, příjemnými záběry a hudbou".

ČT2 má zase vyhovovat vkusu menšinového a mladšího diváka, který dokáže ocenit experiment a alternativní styl. Sportovní ČT4 podle Krafla "odráží dynamiku a prvky sportovního prostředí a přenosů" a prvky typicky zpravodajského vizuálního stylu obsahuje kanál ČT24.

Anketa

Líbí se vám nová grafika České televize?
Ano
15,4 %
Ne
84,6 %
Celkem hlasovalo 12607 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám