Hlavní obsah

Jakubiskův thriller Bathory bude uveden až v lednu

Právo, bav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra nejdražšího koprodukčního filmu ve střední Evropě se odsouvá na leden. Historický thriller Bathory režiséra Juraje Jakubiska měl být do kin uveden na konci října, ale situace se zkomplikovala.

Článek

"Zvuk od zahraničního dodavatele nebyl zpracován v potřebné kvalitě, což nás zdrželo a nestihli bychom vyrobit filmové kopie," sdělila producentka Deana Jakubisková-Horváthová.

V českých kinech by se tedy měl snímek o hraběnce Alžbětě Báthoryové, známé jako Čachtická paní, objevit 17. Ledna 2008. Ženu, která podle pověsti svou krásu udržovala koupelemi v panenské krvi, ztvárnila britská herečka Anna Frielová. Jejího úhlavního nepřítele si zahrál oblíbený český "záporňák" Karel Roden. Ve filmu uvidíte i Bolka Polívku, Jířího Mádla nebo italského herce Franca Nera.

Rozpočet snímku, na kterém se podílelo Česko, Maďarsko, Slovensko a Británie, je přibližně 300 miliónů korun. Natáčelo se na dvou desítkách hradů a zámků a dalších čtyřiceti místech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám