Hlavní obsah

Punková kapela Do řady oslaví dvacetiny s anglickými 999

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BÍLINA

Punková skupiny Do řady! oslaví 1. září v areálu letního kina v Bílině dvacet let. Při této příležitosti plánuje velký koncert, na němž se představí osmnáct kapel. Kromě tuzemských skupin jako jsou Plexis a Šanov vystoupí i slovenské skupiny Ex-Tip a Konflikt. Hlavní hvězdou jsou britští 999.

Článek

Proč si pozvali právě 999, prozradil Novinkám kytarista skupiny Do řady! Vláďa Volman. "Byla to první punková kapela, kterou jsem měl tenkrát na kazetě. Na jedné straně byla Brygada Kryzys a na druhé ´devítky´. To mi bylo tak šestnáct, sedmnáct," řekl Volman, který stál před dvaceti lety u zrodu skupiny Do řady!, jež vnikla na troskách jiné české punkové party V3S.

K punku však Volmana přivedla jiná kapela - Clash. "Když jsem slyšel jedničku Clash na starým lampovým gramofonu, tak jsem vymazal všechno, co jsem měl. Bylo to něco úplně jiného, přišlo mi to tak ošklivý, až to bylo pěkný. Bylo to zvláštně nahraný a zapívaný skoro falešně," řekl Novinkám.

Volman přiznal, že muziku bere jako koníček: "My jsme to nikdy nedělali s tím, že bychom jenom hráli, máme to jako zábavu. Třískáme do kytar, abychom se odreagovali." Plyne to i z toho, že kapela vznikla na škole. "Jako Visací zámek jsme byli vysokoškolská kapela, původně ji tvořili čtyři architekti, dneska jsme v ní už jen dva architekti." řekl na závěr Volman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám