Hlavní obsah

Na festival Mácháč přijedou Carl Cox i Josh Wink

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmý ročník Beach open air festivalu Mácháč 007 začne na Máchově jezeře v Doksech v pátek 24. srpna. Nabídne sety evropských tanečních hvězd, mezi kterými září jméno nejžádanějšího dýdžeje světa, Carla Coxe. Tento Angličan je označován jako průkopník stylu acid house, který způsobil rozmach elektronické muziky v 80. a 90. letech v celé Evropě.

Článek

Cox je na scéně už od konce sedmdesátých let, kdy se živil jako diskžokej a v klubech pouštěl běžné hity. Dnes je nazýván veteránem klubové scény s nejlepší pověstí.

Na festival Mácháč 007 dorazí také Josh Wink. Tento Američan vystupuje jako dýdžej od svých třinácti let. V roce 1990 se seznámil s Kingem Brittem, fanouškem rapu a acid jazzu. Založili spolu projekt E-Culture i nezávislou nahrávací společnost. Wink natočil řadu singlů a udělal desítky remixů.

Dokonale pracuje s publikem, je schopen zahrát řízné techno, rozjetý house i bublající minimalismus. Na roztančeném festivalu Mácháč 007 se představí dýdžejka Lucca a fenomenální kytarista Michal Pavlíček ve společném živém programu, dále Adventures Close to Home, Get Shakes, Gavyn Mitchell, Philipp Straub, Loutka, Martin Gredner, Kaisersoze, Formi, Tripmain, Skipworker a mnoho dalších.

Pořadatelé slibují, že nabídnou neopakovatelnou atmosféru jedinečné party s vynikající hudbou skvělých světových i domácích DJs v okouzlujícím prostředí na břehu jednoho z nejromantičtějších jezer v Česku.

V pátek se začne v 18 hodin a hrát se bude až do sobotního rána. Do pátku stojí lístky 699 Kč, na místě budou o stovku dražší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám