Hlavní obsah

Premiéry - Grindhouse: Planeta Teror, Hairspray i Interview

Tento týden přichází do kin akční film Roberta Rodrigueze Planeta Teror, který je druhou částí projektu Grindhouse. Dále se můžete těšit na drama Steva Buscemiho Interview, komedii Božský Evan nebo muzikál Hairspray.

Článek

Grindhouse: Planeta Teror

Po Tarantinově thrilleru Death Proof přichází druhý film z projektu GrindHouse, Rodriguezův Planet Terror.

Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav potrhaných lidí z města. Symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. Její parťák Wray spěchá do špitálu, aby jí kryl záda. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo.

Jak se vředy pokrytí spoluobčané proměňují v zuřivé agresory, Cherry a Wray vedou skupinku náhodných bojovníků do divoké noci. Budoucnost nenabízí nic než milióny nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik (zatím) šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Terror.

Grindhouse: Planet Terror, USA 2007, 86 min., české titulky, režie: Robert Rodriguez, hrají: Rose McGowanová, Freddy Rodríguez, Josh Brolin, Marley Shelton, Jeff Fahey, Michael Biehn, Bruce Willis...

Hairspray

Hudební komedie Hairspray je remakem stejnojmenného filmu Johna Waterse roku 1988, podle něhož také vznikl úspěšný broadwayský muzikál.

Středoškolačka Tracey sice narostla do nebývalých rozměrů, ale i tak ve svém velkém srdci chová pouze jednu jedinou vášeň - tanec. Její výstup v prestižní televizní show Cornyho Collinse má velký úspěch, což stávající úřadující princezna Amber ani její intrikánská matka Velma nedokážou překousnout.

Aby toho nebylo málo, je také čím dál zřejmější, že do Tracey se zakoukal přítel Amber. Z druhdy přátelského klání se rázem stává osobní záležitost a mezi dívkami, které usilují o korunku Miss Teenage Hairspray, to začíná pěkně vřít. Po celé řadě peripetií musí Tracey čelit hrozbě uvěznění a proto se rozhodne ukrýt u své kamarádky Penny. Vyřeší všechny své problémy a přijde na poslední utkání v tanci včas, nebo se s korunkou Miss Teenage Hairspray může rozloučit?

Hairspray, USA 2007, 117 min., české titulky, režie: Adam Shankman, hrají: John Travolta, Michelle Pfeifferová, Christopher Walken, Amanda Bynesová, James Marsden...

Božský Evan

Komedie Božský Evan je volným pokračováním čtyři roky staré komedie s Jimem Carreym Božský Bruce. Carreyho v roli nahradil komik Steve Carell, boha si opět zahrál Morgan Freeman.

Jeho hlavní postavou se stane Evan Baxter, který Božskému Bruceovi kdysi vyfoukl prestižní moderátorské křeslo. Dnes je na tom ještě lépe, protože židle, na které bude nově sedat, stojí v jednacím sále amerického Kongresu. A právě čerstvého kongresmana, který vyhrál volby s odvážným sloganem "Změním svět", se rozhodl Bůh otestovat. Zadání je jednoduché. Po vzoru starozákonního konstruktéra a zoologa Noema má i on postavit archu, shromáždit na ní zástupce všech živočišných druhů a nasměrovat si to k Araratu nebo nějakému podobně vysokému kopci.

Evan Almighty, USA 2007, 96 min., české titulky, režie: Tom Shadyac, hrají: Steve Carell, Morgan Freeman, Lauren Grahamová, John Goodman...

Interview

Americké drama Interwiev je předělávkou úspěšného stejnojmenného filmu holandského režiséra Thea van Gogha, který zemřel rukou atentátníka. Režie i hlavní role se ujal Steve Buscemi.

Pierre, hrdý na svou kariéru politického novináře, je přímo rozlícený, když se dozví, že má dělat rozhovor s oblíbenou hvězdou amerických televizních seriálů Katjou. Ještě ke všemu o téhle podprůměrné blonďaté herečce nic neví, což se bohužel v průběhu rozhovoru velmi rychle ukáže. Nepřipravenost a arogance podivínského novináře naopak rozlítí zase Katju a tak se prazvláštní dvojice rozejde, aby se díky drobné nehodě za pár minut opět setkala a pokračovala v interview...tentokrát v Katjině bytě. Všechno ale zřejmě není tak, jak se zpočátku zdá. Politický novinář nemusí být nutně čestný a blonďatá celebrita hloupá. A tak vycházejí na povrch věci, které oba doposud pečlivě skrývali. Ale co je vlastně pravda a co je lež? Kdo vede rozhovor a kdo odpová?

Interview, USA 2007, 83 min., české titulky, režie: Steve Buscemi, hrají: Sienna Millerová, Steve Buscemi, Tara Eldersová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám