Hlavní obsah

Česká televize změní grafický styl a znělky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká televize změní od září grafický styl všech čtyř vysílacích kanálů. Diváci by se měli setkat s novými znělkami a upoutávkami na pořady. Své logo televize zatím měnit nebude.

Článek

"První pohnutkou bylo, že jsme chtěli sjednotit grafickou tvář České televize," řekl na úterní tiskové konferenci ředitel televize Jiří Janeček.

Zároveň dodal, že dalšími důvody je modernizace televize a také nástup digitalizace. "Logo ČT zatím neměníme. To se změní až s finalizací digitalizace," doplnil Janeček. 

Označení každého programu bude od září tvořit číslice z jeho názvu, tedy jednička, dvojka, čtyřka nebo dvacet čtyřka. Společným znakem označení všech čtyř programů ČT pak bude vodorovná čára nad číslicí daného programu.

Označení jednotlivých kanálů České televize bude vidět například v levém horním rohu obrazovky. Foto: Česká televize

Celý systém nového grafické stylu vychází z principů nové firemní identity ČT, která vzešla ze soutěže, zorganizované loni na jaře. Nový vizuální styl je podle zástupců ČT svou podobou vystaven tak, aby atmosférou a zpracováním oslovil všechny reálné cílové skupiny ČT.

Součástí nové grafiky budou i nové slogany pro jednotlivé programy i jeden společný pro celou Českou televizi. Pro ČT1 zvolila televize slogan "Vítejte na jedničce", pro ČT2 "Jiný prostor". Sportovní kanál bude provázet sousloví "Žijeme sportem" a zpravodajskou stanici ČT24 pak "Informační náskok". Pro celou ČT se bude používat slogan "Jsme Česká televize".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám