Hlavní obsah

Čechomor vyjede na turné

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Čechomor vyrazí příští týden na krátké "zámecké turné". V úterý 28. 8. se představí na zámku ve Strakonicích, o den později v Chýši, 30. srpna ve Znojmě a 31. ve Slavkově. Jejími hosty budou japonský bubeník Joji Hirota & Taiko Drummers.

Článek

Na letošek chystá Čechomor také nové album. Vyjde na sklonku roku a budou na něm lidové koledy a vánoční písně z Čech, Moravy, Slovenska a Polska. Nahrávat se začne začátkem září, konec je naplánovaný na polovinu října.

Zpěvák a houslista Karel Holas říká: "Nechceme natočit tuctovou vánoční desku. Hledáme méně známé koledy a chceme, aby nahrávka měla zvuk, který je pro Čechomor charakteristický."

V průběhu listopadu a prosince odehraje skupina turné, na kterém hodlá již některé nové skladby prezentovat. Série koncertů bude mít podtitul Podpořte s námi Pomocné tlapky a výtěžek z ní půjde na náklady spojené s výchovou a výcvikem asistenčních psů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám