Hlavní obsah

Trutnov zahájili Monkey Business

– TRUTNOV
Právo, Jaroslav Špulák

Jubilejní Open Air Music Festival začal v trutnovském areálu Na Bojišti ve čtvrtek večer. Ročník, připomínající dvacet let od prvního, tehdejší státní bezpečností rozehnaného festivalu ve Volanově u Trutnova, zahájila skupina Monkey Business.

Článek

Na vystoupení přišlo na osm tisíc diváků, což i přes dosud spíše sychravé počasí napovídá, že by letos mohl na festival dorazit rekordní počet 20 000 fanoušků. "Přál bych si to, když slavíme těch dvacet let," řekl Právu hlavní pořadatel Martin Věchet. "Myslím si, že letos zažijeme zatěžkávací zkoušku. Podle mých posledních informací dorazí všichni, kteří jsou uvedeni jako vystupující v programu."

Časový harmonogram vystoupení skupin trutnovští pořadatelé tradičně do poslední chvíle tajili. Ve čtvrtek večer si už ale návštěvníci akce mohli v informačně velmi obsáhlém bulletinu přečíst, že večer zahrají například Jiří Schmitzer, Pražský výběr II, Marta Kubišová, švýcarští The Young Gods, či Garáž. Zítra akci uzavřou koncerty Banjo Bandu Ivana Mládka, Psích vojáků, Bobana i Marko Markoviče Orkestar a brazilských bubenických šamanů Afoxé Loni.

Podle informací Práva přijede v sobotu večer na festival bývalý prezident Václav Havel. Již ve čtvrtek ho z pódia pozdravila skupina Monkey Business. "Když jsme jako kapela začínali, odehráli jsme na trutnovském festivalu svůj první velký koncert. Proto jsme se s pořadateli dohodli, že letos vystoupíme už ve čtvrtek a zahájíme ho. A Václav Havel? Jako dítě jsem měl své hrdiny. Později se trochu obměnili a dnes mi zůstal jen jeden, Václav Havel," vysvětlil Právu Roman Holý z Monkey Business.

Ve čtvrtek se na festivalu ještě představili němečtí rockeři Harmful s hostujícím americkým kytaristou Billem Gouldem, bývalým členem skupiny Faith No Moore, která v roce 1997 odehrála v Trutnově nezapomenutelný koncert. Po ní vystoupili New York Ska Jazz Ensemble, kteří mají v názvu fúzi stylů, jimiž se na pódiu prezentují. Pátek zahájil odpoledne sbor Bambini di Praga. V tištěném programu bylo uvedeno, že vystoupí se sbormistrem Bohumilem Kulínským, ovšem to se nestalo. Podle pořadatele Věcheta respektuje Kulínský nařízení soudu a se sborem nezkouší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám