Hlavní obsah

Nové knihy - Anděl pitvornosti i Čistič

Pokud máte před dovolenou a chcete si s sebou vzít nějakou knížku, zkuste jeden z našich knižních tipů. Nově vyšel například thriller Čistič Paula Cleavea nebo povídky Edgara Allana Poea Anděl pitvornosti.

Článek

Paul Cleave: Čistič

Netradiční thriller se odehrává v novozélandském Churchtownu. Jeho hlavním hrdinou je neškodně vyhlížející Joe, který přes den pracuje jako uklízeč na policejní stanici, ale v noci se mění v tajemného vraha žen, který terorizuje celé město a přidělává vrásky všem policistům na oddělení. Jenže i na něj čeká překvapení, když se mezi oběťmi objeví jedna, kterou vůbec nezná. Někdo ho kopíruje. A tak se rozhodne nalézt skutečného vraha a svalit na něj vinu i za vlastní zločiny.

Jota, 352 str., váz., 298 Kč  

Edgar Allan Poe: Anděl pitvornosti

Povídky E. A. Poea, považovaného za zakladatele moderního hororu a detektivky, nepřestávají vábit stále nové generace čtenářů. Přestože vznikly před více než půldruhým stoletím, Poeův literární styl, s jakým vytváří tajemnou atmosféru a odkrývá temné vrstvy lidské duše, zůstává svěží a fascinující.

Dvojjazyčný výbor sedmi povídek obsahuje mimo jiné slavný Zánik domu Usherů, Rukopis nalezený v láhvi či Masku Červené smrti.

Argo, překlad Josef Schwarz, brož., 220 str.

Lindsey Davisová: Tři ruce ve fontáně

Starověký Řím, rušný a velkolepý, překypující vášněmi, chamtivostí a společenskou ctižádostivostí, vytváří dokonalý rámec pro politické intriky - i pro vraždy..

Známá fontána netryská. Falco se svým přítelem Petroniem zjistí, že ji ucpaly tři uříznuté ženské ruce. Zakrátko se objeví další hrůzné nálezy: kusy ženských těl v akvaduktech a stokách. Falco je pověřen úkolem vypátrat zvrhlého zločince. Hrozí nebezpečí, že vrah si vybere další oběť při blížících se hrách ve Velkém cirku.

BBart, překlad Alena Jindrová-Špilarová, 336 str., váz., 229 Kč

Alastair Fothergill: Planeta Země - jak jste ji ještě neviděli

Žijeme na planetě, kterou nikdy nedokážeme dostatečně ocenit. Každý z nás je schopen zahlédnout nebo zažít jen zlomek její nádhery a složitosti. Tým autorů knihy a stejnojmenného televizního seriálu proto použil nejmodernějších dokumentačních prostředků, aby zázraky přírody zachytil a přiblížil.

Kniha obsahuje téměř 400 jedinečných fotografií ze života zvířat a přírody, Je součástí jednoho z nejambicióznějších televizních projektů zaznamenávajících krásy naší planety. Mnoho fotografií zachycuje nepřístupná místa, která na vlastní oči spatřilo jen několik lidí, nebo chování zvířat, které nebylo dosud nikdy filmováno ani fotografováno.

Připravte se na dobrodružnou cestu všemi biotopy naší Země, od temných hlubin oceánů po nedozírné širé pláně, od žárem spalovaných pouští po životem kypící deštné pralesy. Všude je co vidět a čemu se učit. 

Kniha přináší celkový portrét planety Země a je ideálním doplněním stejnojmenného televizního seriálu. 

Slovart, překlad Tomáš Kapic 312 str., váz., 629 Kč

Juan Zamora: Případ rozhádaných spolužáků

Případ rozhádaných spolužáků je knižní debut mladého českého autora Juana Zamory.

V jedné pražské literární kavárně se koná autogramiáda mladého spisovatele Martina Čermáka, na kterou autor pozval několik svých kamarádů a bývalých spolužáků ze střední školy - Emila, Ivetu, jejího přítele Zdeňka a rovněž svou bývalou lásku Renatu.

Emil se ale na druhý den náhodně dozvídá, že Renata byla viděna se Zdeňkem, přestože ten má být už na služební cestě. Když je pak Renata zanedlouho zavražděna, vyšetřování se ujímají zkušení kriminalisté z pražského oddělení vražd vedení majorem Karlem Dvořákem a do pátrání se rovněž zapojí i Dvořákův přítel, amatérský detektiv Jiří Vitásek...

Moba, 220 str., váz., 209 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám