Hlavní obsah

Hřebejk opět točí, budou nové Pelíšky?

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět let po masově úspěšné nostalgické komedii Pelíšky začíná Jan Hřebejk opět točit v pražských Košířích, nedaleko dějiště Pelíšků. Nová komedie se má jmenovat U mě dobrý.

Článek

Film může hodně připomínat Pelíšky už proto, že se jedná o komedii na motivy historek Petra Šabacha a v hlavní roli se představí Bolek Polívka.

"Jelikož je to Šabach, film bude blízký našim předchozím komediím. Zároveň si však myslím, že by mohl pamětníkům připomenout Rozmarné léto nebo Slavnosti sněženek," míní Jan Hřebejk.

Další role dostali Jiří Schmitzer, Petr Forman, Miroslav Vladyka, Josef Somr nebo Lenka Vlasáková. "Stvořili jsme svět, jaký je nám blízký: zahrádkářskou kolonii kdesi u vody s jejími obyvateli. Dějově bude film zapadat do začátku 90. let," popisuje námět filmu Jan Hřebejk. Bolek Polívka bude hrát vysloužilého kouzelníka Mrklase, Jiří Schmitzer Tondu, který točí v provizorní hospůdce pivo, Miroslav Vladyka koktavého smolaře Káju.

Ženských postav je méně

"Ženských postav je tentokrát míň, ale objeví se tam dvě herečky, jimž se velmi obdivuji. S Lenkou Vlasákovou jsem spolupracoval v pražském divadle Na Jezerce a Simonu Babčákovou jsem chtěl už dlouhá léta obsadit - teď bude hrát Kájovu partnerku. Její roli ještě vylepšíme, protože tak dobrá herečka potřebuje mít prostor," dodává režisér.

Podle humorných knížek Petra Šabacha napsali Jan Hřebejk s Petrem Jarchovským už tři filmy. Uvažovali dokonce i o seriálu. "V těch povídkách byly všechny ctnosti pozdějších Šabachových věcí - humor, poezie. Od Šakalích let přes Pelíšky k Pupendu jsme se poetice Petra Šabacha vlastně přibližovali. Teď jsme vybrali jednu z povídek a obohatili jsme ji o motivy z dalších tří. Věřím, že v tomto filmu se nám Petrův humor a poetický laskavý pohled podaří ještě posunout dál," uzavírá Hřebejk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám