Hlavní obsah

Lidé bez domova zahrají na Petříně Fausta

Právo, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantika, underground, Faust, bezdomovci a pražský Petřín... Že tohle se skloubit vůbec nedá? Ale ano, a vy se o tom můžete přesvědčit osobně. Od 15. do 19. srpna se v bývalém Lobkovickém vodním rezervoáru uskuteční ojedinělý projekt.

Článek

Občanské sdružení Ježek & čížek nastudovalo ve spolupráci s divadlem Maják hru Faust. Vše se odehraje ve stylu Laterny magiky, s projekcemi Zdeňka Durdila a hudebním doprovodem undergroundové skupiny New Kids Underground.

Režiséři Jakub Čapka a Marek Střížovský slibují večer plný světelných her a romantických kontrastů. Goethe by se jistě zaradoval! Hra se ale daleko více než jeho dílem inspiruje přímo pověstí o Faustovi. Hlavním inspiračním zdrojem byl však autorské dvojici právě prostor bývalého bazénu. Představení se odehraje přímo ve vyhloubené jámě, kulisy budou mimo jiné tvořit kameny a klády nalezené na dně, doplněné dekoracemi a především plátnem s projekcí Zdeňka Durdila, reagující přímo na herce.

V rolích Mefista a Fausta se představí přímo autorská dvojice Čapek Střížovský, další role ztvární herci divadla lidí bez domova Ježek a čížek. Jak prozradil ředitel občanského sdružení Jakub Balabán, vystřídalo se již v divadle na 300 lidí a pro některé z nich posloužilo sdružení jako první odrazový můstek. Představení je podle něj "setkání různých světů a obrovského energického pole, ve kterém se setkávají na jedné scéně lidé bez domova s profesionály".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám