Hlavní obsah

Nová DVD - Zápisky o skandálu i Krev jako čokoláda

Zápisky o skandálu, které tento týden vycházejí na DVD, je pozoruhodné psychologické drama o nepřátelství dvou žen. Krev jako čokoláda je romantický horor určený především mladší generaci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Zápisky o skandálu

V centru příběhu filmu Zápisky o skandálu jsou dvě ženy, které se díky svým touhám a nečekané zradě ocitnou ve velmi vyhrocené situaci. Celý příběh je i se svými zvraty zaznamenán v deníku Barbary Covettové, despotické a samotářské učitelky na chátrající londýnské střední škole, která své třídě vládne železnou rukou. Žije sama s kočkou Portií, bez přátel nebo lidí, kterým by se mohla s čímkoliv svěřit. V jejím osamělém světě však dojde k zásadní změně v okamžiku, kdy se ve škole setká s novou učitelkou Shebou Hartovou.

Sheba se zdá být přesně tou spřízněnou duší a věrným přítelem, jakého Barbara vždycky hledala. Když se ale ukáže, že má Sheba vášnivý vztah s jedním ze svých mladých studentů, změní se jejich vzájemné přátelství v naprostou nevraživost. Zatímco Barbara vyhrožuje, že odhalí Shebaino tajemství jejímu manželovi  i zbytku světa, začínají se dostávat do popředí její vlastní tajemství a temné posedlosti. Podvody a klamy, okolo nichž jsou vystavěny životy obou žen, pomalu vyplouvají na povrch.

Notes on a Scandal,  Velká Británie 2006, 92 min., režie: Richard Eyre, hrají: Cate Blanchettová, Judi Denchová, Alice Birdová, Bill Nighy, Joanna Scanlanová...

Šťastné a veselé

Tento film je inspirován skutečným příběhem, který se odehrál v zákopech První světové války na Štědrý večer roku 1914.

Když v létě 1914 vypukla válka, překvapila a pohltila miliony mužů. Přišly Vánoce, sníh a spousty balíčků od rodin a armády. Ale překvapení nečekalo uvnitř dárečků, které ležely ve francouzských, skotských a německých zákopech. Tu noc jedna významná událost změnila osudy čtyř postav: skotského kněze, francouzského lajtnanta, výjimečného německého tenora a té, kterou miloval, nádherné dánské sopranistky. Během onoho Štědrého večera se nemyslitelné stalo skutečností: vojáci vystoupili ze svých zákopů, své pušky nechali za sebou a podali si ruce se svými nepřáteli...

Joyeux Noël, Velká Británie/ Rumunsko/ Německo/ Francie 2005, 116 min., české titulky, režie: Christian Carion, hrají: Susan May Prattová, Richard Speight Jr., Niklaus Lange, Ali Hillis, Cameron Richardson, Eric Dane...

Krev jako čokoláda

Romantický horor Krev jako čokoláda začíná vyvražděním rodiny malé holčičky Vivian, které se podařilo utéct do lesa a proměnit se tak, že jí lovci nebudou schopni nikdy najít. Stal se z ní vlk. Po deseti letech je stále na útěku. Žije v relativně bezpečné Bukurešti. Kde přes den prodává v obchodě s čokoládou a noci tráví ve společnosti svých bližních - vlkodlaků.

Jednoho večera se jí připlete do cesty Aiden, který se snaží zkoumat bukurešťské podsvětí. Oba se do sebe zamilují, ale v cestě jim stojí nejen Vivianiny zvířecí pudy, ale i Gabriel, vůdce smečky vlkodlaků. Gabriel si vybral Vivian jako svou další nevěstu a Aiden se má stát další obětí vlkodlaků.  

Blood and Chocolate, USA 2007, 98 min., české titulky, režie: Katja von Garnier, hrají: Agnes Brucknerová, Hugh Dancy, Olivier Martinez, Katja Riemannová, Kata Dobó...

Mrtvý muž přichází

Muž mnoha filmových řemesel - herec, režisér a scenárista Tim Robbins natočil jeden z nejzajímavějších snímků, které se zabývají vězni čekajícími na svůj trest v celách smrti.

Mrtvý muž přichází vznikl na motivy autentického příběhu sestry Helen Prejeanové, vynikající scénář si napsal Robbins sám a do hlavních rolí obsadil skvělého Seana Penna a svou ženu Susan Sarandonovou, která za svou hereckou kreaci nakonec získala Oscara. 

Dead Man Walking, Velká Británie / USA 1995, 122 min., režie: Tim Robbins, hrají: Susan Sarandonová, Sean Penn, Robert Prosky, Raymond J. Barry, R. Lee Ermey, Celia Westonová, Lois Smith, Scott Wilson...

Afghánistán

Americký válečný film se odehrává, jak  název napovídá, v Afghánistánu. Exmariňák Pepper, pronásledovaný myšlenkou, že opustil při poslední misi kamaráda v Afghánistánu, sestaví speciální komando bývalých žoldáků, aby ho zachránil. Nikdo z nich si však neuvědomuje, s kým budou muset bojovat. Nastane neobyčejný boj o přežití mezi moderně vyzbrojenými americkými vojáky a staletí neporaženými afghánskými bojovníky.

Afghan Knights, USA 2006, 99 min., režie: Allan Harmon, hrají: Steve Bacic, Joey Baker, Aaron Au, Pete Antico...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám