Hlavní obsah

Nové knihy - Sakra, chlapi, proč mě nechcete? a Strašidla po telefonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sakra, chlapi, proč mě nechcete? je humoristický román o strastech svobodné matky určený hlavně ženám, Strašidla po telefonu zase potěší hlavně děti. Mimo ně vychází i kniha o Simónu Bolívarovi a sebrané paměti Eduarda Beneše.

Článek

Indalecio Liévano Aguirre: Bolívar

Simón Bolívar y Ponte (1783 až 1830) je právem považován za nejvýznamnější osobnost latinskoamerické historie všech dob. Od roku 1811 patřil mezi vůdčí představitele politického hnutí, jež se snažilo dosáhnou nezávislosti španělských kolonií v Jižní Americe. Jako vrchní velitel osvobozenecké armády porazil v roce 1819 španělský expediční sbor v bitvě u Boyacú a koncem roku 1824 dosáhl konečného vítězství v bitvě u Ayacucha.

Nepodařilo se mu však udržet jednotu kontinentu, krátce stál v čele Bolivijské republiky, jež byla pojmenována jeho jménem, a v posledních letech života žil ve Venezuele, přičemž se marně snažil zabránit odstředivým tendencím a vzájemným střetům mezi jednotlivými jihoamerickými státy.

Naše vojsko, váz., 432 str, 290 Kč

India Knightová: Sakra, chlapi, proč mě nechcete?

Neuvěřitelně vtipný a inteligentní příběh Stelly, jejíž život jakoby se ocitl ve slepé uličce. Je krásná, je chytrá, je sexy, ale taky se přehoupla na blbou stranu pětatřicítky a v náručí drží batole.

Otec dítěte je už v nedohlednu a kolem spousta chlapů. Ale jak divných! Stella rozpolceně poletuje mezi mateřským centrem a Frankem - sexy spolubydlícím, který je ale taky trochu divný. Frank trpí několika mírnými vadami, jejichž popis čtenáře již na prvních stránkách uvádí do hlubokého a bujarého veselí.

Jota, 240 str., váz., 248 Kč

Milan Hauner: Edvard Beneš: Paměti I. - III.

Benešovy vzpomínky vycházejí nyní poprvé v kritickém, doplněném, rekonstruovaném vydání. Svazky I a II přinášejí vlastní text pamětí doplněný obrazovými přílohami, ve svazku III je soustředěna většina dokumentů, které se k pamětem vztahují.

Vedle Winstona Churchilla byl Beneš jediným státníkem-memoáristou, který publikoval své politické reminiscence z doby obou světových válek. V pamětech mu šlo především  o odčinění Mnichova, tj. o objasnění podstaty tzv. československé (sudetské) krize roku 1938. Jako vedoucí československý státník, který nesl zodpovědnost za vznik a existenci ČSR, chtěl podat zprávu národu a vysvětlit, jak prožil zánik a znovuvzkříšení Československa v letech 19381945,  proč uzavřel na věčné časy spojenectví se Sovětským svazem, proč si zásadně nepřál udělit Slovákům autonomii a proč dospěl během války k nevyhnutelnému  řešení německé otázky formou odsunu.

Academia, 1 500 str., váz., 895 Kč

Eva Ibbotsonová: Strašidla po telefonu

Kniha Strašidla po telefonu je zábavný příběh pro děti plný strašidel a vzrušení. Díky agentuře Strašidlo po telefonu a jednomu malému nedopatření se tu navzájem střetne svět lidí a svět duchů a prokáže se, že dobro a zlo je vlastní oběma světům.

Přesvědčí vás o tom sympatická rodina duchů Wilkinsonových s adoptovanou holčičkou-dušičkou Dodomu, malý Oliver, sirotek a jediný dědic pustnoucího Heltonského zámku, jeho ziskuchtiví příbuzní Snobbe-Nadoothové i duchové Vřeštilové, odporní už podle jména.

Albatros, 160 str., váz., 159 Kč

Lincoln Child: Seznamka smrti

Thriller Lincolna Hilda začíná smrtí Lewise a Lindsay Thorpeových. Když jsou Thorpeovi nalezeni mrtví ve svém honosném obýváku (poté, co spáchali dvojnásobnou sebevraždu), vyvolá to poplach v kancelářích Eden Incorporated, ultramoderní seznamovací společnosti z Manhattanu, jejíž závratný úspěch je solí v očích lidem po celém světě. Ačkoli to ví jen málo lidí, Thorpeovi byli víc než jen dokonale šťastný pár - byl to první dokonalý pár společnosti Eden, tzv. superpár.

Christopher Lash, bývalý soudní psycholog FBI záhy dostane od společnosti Eden naléhavou žádost, aby rychle - a nenápadně - prošetřil celou událost. Lashův psychologický rozbor neodhalí nic podezřelého, avšak zcela mimoděk se před ním vynořují vzpomínky na trýznivou osobní tragédii, před níž léta zavíral oči.Situace se náhle změní s úmrtím dalšího páru klientů společnosti Eden - podle všeho i zde šlo o dvojnásobnou sebevraždu

BB art, překlad Tomáš Bicek, 374 str., váz., 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám