Hlavní obsah

Němci natočí Čarodějova učně Krabata jako hraný velkofilm

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem deseti miliónů eur hodlají investovat němečtí producenti do známého pohádkového "hororu" Čarodějův učeň. Příběh u nás už v roce 1977 natočil Karel Zeman jako animovaný film.

Článek

Snímek Karla Zemana patří dodnes k nejobdivovanějším československým animovaným dílům. Baladická legenda je zpracována s neuvěřitelnou fantazií a magickou atmosférou, přičemž z některých scén doslova běhá mráz po zádech.

Příběh pochází z oblasti Lužického Srbska (slovanská oblast na území  Saska) a v Německu je stejně populární jako v Česku. I film Karla Zemana byl koprodukcí s tehdejší NSR.

Tentokrát producenti pojali Krabata jako velkofilm a hlavní role dostanou známí němečtí herci Daniel Brühl (Good bye, Lenin) a David Kross. Ten hrál např. v oceňovaném filmu Drsňák (Knallhart), zachycujícím příběh teenagera, který se nešťastně zapletl do světa turecké mafie operující v Německu.

Byla to kniha mého dětství, říká herec

"Krabat byl nejoblíbenější knihou mého dětství," řekl agentuře DPA 29letý Brühl. "Po večerech jsem ji pravidelně hltal pod dekou," dodal. Film bude režírovat Marco Kreuzpaintner a do kin by se měl dostat v říjnu 2008. Točit se bude v Německu, ale také v rumunských Karpatech.

Slavný příběh se odehrává v osmnáctém století. Krabat se stane učněm černokněžníka a tráví čas v tajemném mlýně spolu s dalšími chlapci. Postupně odhaluje děsivé souvislosti a pochopí, že nelze odejít, pokud mistra nepřemůže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám