Hlavní obsah

Některé hvězdy se Česku stále vyhýbají

Novinky, Stanislav Dvořák

Když k nám nedávno dorazil Eric Clapton a posléze i diskotéková modla Madonna, konstatovala česká média s uspokojením, že "už u nás byli všichni". Není to tak docela pravda. Řada hvězd světového významu k nám nejezdí a nutí tak nejvěrnější fandy, aby vyrazili do Německa, do Anglie nebo dokonce do USA. Proč se Česku vyhýbá třeba Prince či Lynyrd Skynyrd?

Článek

Skupina umělců, která Českou republiku nezařazuje do svých turné, má pár společných znaků. I když to neplatí úplně stoprocentně, obecně se dá říci, že k nám nejezdí hlavně americké soulové hvězdy a také kapely řadící se do škatulky "jižanský rock".

Nejezdí k nám Prince, Stevie Wonder (byl tu jednou za minulého režimu), ani Mary J. Blige. Rockeři jako Lynyrd Skynyrd či Allman Brothers Band bez problému vyprodají jakýkoliv americký či západoevropský stadión, střední Evropě se ale vyhýbají jako čert kříži. Je to jen z finančních důvodů?

"Jedním z důvodů jsou finanční podmínky, za kterých sem můžete tyto lidi dostat, ale je to také čas, je problém dostat je sem," říká Russel Katz z agentury Innervisions, která už do Česka přivezla několik legend R´n´B. Katz Novinkám potvrdil, že se do Česka snažil dostat Prince i Stevieho Wondera, ale jednání zatím nikam nedospěla.

Fanouškům tak nezbývá než čekat, nebo kvůli Princovi vyrazit do Londýna. Alespoň u Lynyrd Skynyrd je určitá šance, že nebudete muset letět letadlem, někdy totiž navštěvují německá města. Lístky ale shánějte hodně předem.

Anketa

Kterou americkou hvězdu byste chtěli dostat do Česka?
Prince
27,8 %
Stevie Wonder
29,8 %
Al Green
1,2 %
Solomon Burke
1,2 %
Mary J. Blige
8,5 %
Macy Gray
12 %
Lynyrd Skynyrd
14,2 %
Allman Brothers Band
3,2 %
Gladys Knight
2,1 %
Celkem hlasovalo 802 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám