Hlavní obsah

O2 Sázavafest ve znamení funky

Právo, Jaroslav Špulák

Dan Bárta a skupina Illustratosphere, Monkey Business a J.A.R. jsou hlavními lákadly třetího dne O2 Sázavafestu, který od čtvrtka probíhá v Kácově. Krátce po devatenácté hodině vstoupil na hlavní festivalové pódium Dan Bárta se skupinou a pohladil diváky emotivně laděným repertoárem i vynikajícím výkonem.

Článek

I on by se měl v noci zúčastnit závěrečné Jam Session tří uvedených kapel. V podvečer ovšem nebylo úplně jasné, zda se společné jamování odbude.

Podle ředitele festivalu Pavla Kloupara bude záležet na muzikantovi Romanu Holém, členovi Monkey Business a J.A.R., jakým způsobem se k zamýšlenému jamování postaví. "Mluvil jsem se několika členy kapel, všichni jsou připravení. Záležet asi bude na náladě a atmosféře," řekl Kloupar.

Letošní O2 Sázavafest udělal divácký rekord. Podle Kloupara přišlo přes dvanáct tisíc diváků. "Zatím nemám hlášený nějaký problém nebo úraz, přestože jsou v blízkosti koleje, z čehož jsem měl trochu strach," přiznává Kloupar. "Jsem rád, že vychází počasí. V areálu jsou totiž na některých místech bažiny. Kdyby pršelo, museli bychom využít asi dva tisíce připravených palet, jimiž bychom krizová místa pokryli."

V Kácově se i dnes hraje na pěti scénách. Čtyři jsou v areálu festivalu, pátá na nádvoří místního zámku. Před vchodem na zámek je umístěna pokladna pro dobrovolný příspěvek návštěvníků na záchranu chátrajícího zámku. Festival bude pokračovat i v neděli. Hrát se bude na jediné scéně, vstup bude zdarma. Vystoupí Vlasta Redl, Vladimír Mišík a Blue Effect, Zdeněk Vřešťál, Jakub Noha a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám