Hlavní obsah

Debutující Patrik Hartl natočí Takovou normální rodinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taková normální rodinka, populární ze stejnojmenného "pamětnického" televizního seriálu, se objeví ve stejnojmenném filmu. Autor scénáře a debutující režisér Patrik Hartl zahájí natáčení této nové české veselohry v pondělí 6. srpna. Chce navázat na to nejlepší ze známého seriálu a zároveň obohatit děj o nové situace a zvraty tak, aby předlohu tvořivým způsobem vytěžil i moderně převyprávěl.

Článek

"Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích," charakterizovala scénář mluvčí filmového štábu Uljana Donátová.

Ústředními hrdiny budou čtyři generace svérázné rodiny Hanákových. Mladší dcera Kateřina jednou odpoledne oznámí, že po spěšné známosti čeká dítě. Zdeněk se chce zachovat jako čestný muž a o ni a děcko se postarat. Jeho maminka však takové pochopení nemá, a tak se nastávající manžel stává dalším obyvatelem rodinného domu. Členové rodiny se ho však chystají pečlivě prověřit, a tak ho čeká řada nástrah a zkoušek. Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události.

Svobodomyslný a ůlidský pohled na rodinu

"Mou ambicí je, aby vznikl zcela svébytný film, který lidem, co mají rádi seriál, připomene jeho půvabného ducha, ale zároveň jim přinese novou diváckou zkušenost," uvedl Hartl, který nechce vstupovat do konfrontace. Když začal práci na scénáři, chtěl co nejvíce využít toho, co se mu na předloze líbilo.

"Autorka Fan Vavřincová měla velmi svobodomyslný, lidský a velmi empatický pohled na rodinu, která žije takzvaně na hromádce. Dokázala zobrazit velice nekonformní soužití vyhraněných typů lidí. Jejich rodina je tolerantní a má doširoka otevřenou náruč. A to mě zajímá nejvíc, proto se i seriál lidem tolik líbil," dodal Hartl, který se dosud věnoval především divadelní režii v pražském Studiu Dva.

Na kontě má například nastudování her Madame Melville, Absolvent nebo Půldruhé hodiny zpoždění. Do připravovaného snímku obsadil například herce, s nimiž spolupracoval v divadle - Evu Holubovou, Ivanu Chýlkovou nebo Moniku Zoubkovou. V jeho veselohře se dále objeví Jaromír Dulava, Vanda Hybnerová, Jiří Mádl, Marián Labuda, Luboš Kostelný a také Lilian Malkina v roli babičky. Podle Donátové vznikne nová filmová komedie v producentském týmu, který se podílel i na úspěšných komediích Román pro ženy a Účastníci zájezdu. Jsou to producenti Tomáš Hoffman, Rudolf Bierman a Misu Predescu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám