Hlavní obsah

Pořadatel Sázavafestu: Může přijít až 15 tisíc diváků

– KÁCOV
Právo, Jaroslav Špulák

Pořadatel O2 Sázavafestu Pavel Kloupar letos očekává mírně vyšší návštěvnost než v minulých letech. Sedmý ročník festivalu by podle něj mohlo navštívit až 15 tisíc lidí. Akce se letos poprvé koná v Kácově na Kutnohorsku, dosud bylo vždy dějištěm festivalu město Sázava.

Článek

Jak vypadá situace v areálu konání O2 Sázavafestu několik hodin před oficiálním začátkem?

Festival začal ve středu tzv. warm-upem, tedy zahřívacím dnem. Myslím si, že do čtvrtečního zahájení stihneme všechno připravit. Budeme muset ještě dodělat nějaké technické úpravy. Tím zahřívacím dnem si chceme protrpět porodní bolesti, protože jsme na úplně novém místě. Dosud se festival konal ve městě Sázava.  

V kolik hodin bude postaveno hlavní pódium nazvané O2 Stage?

Už se na ně byl dívat manažer zpěvačky Skye, která už je v Praze. Doděláme ho do rána, pak je náplánovaná první zvukovka.  

Budou v programu festivalu nějaké změny, které přišly na poslední chvíli?

Nepřijede Bára Basiková, která měla vystoupit se skupinou Precedens v sobotu na Kácovském zámku. Bohužel se zranila. Místo nich budou hrát Lily Marlene. Omluvili se také Landmine Spring, kteří měli hrát v pátek. Tam byly osobní důvody.

Kolik letos očekáváš diváků?

Předprodej je o něco lepší než loni, ale nechci se pouštět do nějakých odhadů, protože bude hodně záležet na počasí. Kdyby bylo dobré, mohlo by  být lidí o malinko víc než loni, tedy ideálně mezi deseti až patnácti tisíci lidmi.

Říkal jsi, chceš v Kácově s O2 Sázavafestem zůstat i další roky. Platí to stále?

Zatím to pořád platí. Přestože jsme objevili v areálu nějaké mokřiny a bažinky, které musíme zasypat a zabezpečit, nenašel jsem žádné zásadní důvody pro to, abych ten názor změnil.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám