Hlavní obsah

Saudek chystá největší skupinový akt

Lidé, kteří se chtějí objevit na největším skupinovém fotografickém aktu v tuzemsku, který v neděli za valy fortové pevnosti v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku pořídí fotograf Jan Saudek, mají ještě šanci. K focení v rouše Evině či Adamově se již přihlásilo přes 170 zájemců.

Článek

Pořadatelé uzávěrku přihlášek prodloužili na nejzazší možný termín, a to do sobotního poledne. Před objektivem proslulého fotografa může být až 500 naháčů. Počet přihlášených mužů a žen je nyní téměř vyrovnaný, na akci míří i řada párů. Na focení se chystají dobrovolníci ze Slovenska, z České republiky budou nejdále cestovat zájemci z Prahy. Zatím nejstaršímu účastníkovi je 61 let.

"Čekali jsme, že budou lidé trochu odvážnější. Každopádně jejich počet stále překonává hranici rekordu," sdělil Pavel Vysloužil z pořadatelské agentury Strategic Consulting. Na neobyčejnou akci je pozván i komisař, který by ji měl jako největší skupinový akt v zemi zaznamenat do české knihy rekordů. Zájemci se mohou hlásit na webových stránkách www.consultants.cz/fortakt07.

Šanci tak dostávají opozdilci nebo ti, kteří zatím zápasí se stydlivostí. Vzniklá fotografie se Saudkovým autogramem, kterou jako odměnu obdrží všichni účastníci v digitální podobě, bude vystavena od 19. září v olomouckém restaurantu Podkova. Snímek poté zamíří do aukce, jejíž výtěžek organizátoři věnují na některý z neziskových projektů v Olomouci.

Dle pořadatelů je akce v první řadě poctou uměleckému aktu a lidskému tělu, nikoliv exhibicí. Projekt FortAkt 07 - Největší skupinový akt v zemi od Jana Saudka se uskuteční v neděli od 10:00. Koná se za každého počasí a není přístupný veřejnosti. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám