Hlavní obsah

Belmondo bude prý natáčet nový film

Legendární francouzský herec Jean-Paul Belmondo se šest let po vážné mozkové příhodě dohodl s režisérem Francisem Hustlerem, že bude hlavním hrdinou jeho nového filmu.

Článek

Film Un homme et son chien (Muž a jeho pes) je remakem italského snímku Umberto D. z roku 1951 od režiséra Vittoria de Sica. Je to příběh učitele v důchodu, který žije v chudobě, ve které mu je jediným společníkem pes. Natáčet se má v Paříži a Marseille po dobu šesti týdnů. Začátek natáčení zatím nebyl stanoven.

Francouzský deník Le Parisien označil návrat čtyřiasedmdesátiletého Belmonda za mile překvapivou zprávu pro početné hercovy fanoušky, kteří se již smiřovali s myšlenkou, že kariéra této legendy světové kinematografie skončila. Naposledy natáčel v roce 2000. Rok poté po mozkové mrtvici ochrnul na půl těla, navíc v rámci rehabilitace Belmondo několik let poté upadl a nepříjemně se zranil.

Herec to však nevzdal a vytrvalým každodenním cvičením se v posledních letech zotavil natolik, že je připraven opět hrát. Ve středu si již ve studiu u Paříže nacvičoval text. "Bylo to krásné, ohromně dojemné ho vidět tak ponořeného do filmu," citoval list producenta snímku Jeana-Louise Liviho. 

Reklama

Výběr článků

Načítám