Hlavní obsah

Simpsonovi už kolují na internetu, natočili je v kině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Americký animovaný film Simpsonovi, který vychází ze stejnojmenného populárního seriálu, se v pátek, den po své české premiéře objevil jako pirátská kopie na internetu, dokonce s českým dabingem. Společnost Bontonfilm, která film v ČR uvedla, chystá trestné oznámení. Kopii zřejmě pořídili lidé tak, ža natáčeli promítaný snímek v některém z kin.

Článek

"Dnes dopoledne jsme dostali oznámení od České protipirátské unie, že byl v České republice pořízen přímo v kině záznam snímku Simpsonovi ve filmu," uvedla Kristina Maixnerová z distribuční společnosti Bontonfilm.

Zároveň Novinkám řekla, že v pondělí podá firma trestní oznámení na neznámého pachatele.

"V tuto chvíli stále není jasné, ve kterém kině a za jakých okolností kopie vznikla. Podle vyjádření České protipirátské unie se jedná o první únik tohoto typu na území České republiky," dodala Maixnerová.

Nahráno i s dabingem

Kvalita obrazu údajně není příliš dobrá, ale zvuk s dabingem uživatelé hodnotí jako poměrně kvalitní. Velikost souboru je kolem 700 megabytů, což je přibližně kapacita jednoho klasického CD.

Podobný únik filmových trháků krátce po premiéře není výjimečný. Snad jen způsobem, jak ho piráti získali.

"Každopádně tento případ poškodil dobré jméno České republiky i v zahraničí. Podle vyjádření společnosti FOX International (součást News Corp.)  to bude především znamenat zpřísnění bezpečnostních opatření pro český filmový trh," uzavírá Maixnerová.

Není to první případ

Nedávno se objevily na internetu Vratné lahve Jana a Zdeňka Svěrákových. Pozoruhodné na tomto případu bylo, že na web unikla originální verze určená pro vnitřní potřebu ministerstva kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám