Hlavní obsah

Český Krumlov uslyší i New York Voices

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatou hvězdnou nabídku připravil 16. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov, který v pátek začíná. Vedle jistot, jako jsou houslisté Pavel Šporcl či Václav Hudeček, uvidí návštěvníci největšího letního hudebního festivalu i představení barokní opery, uslyší skupinu Čechomor či americké jazzové vokální kvarteto New York Voices.

Článek

Pětitýdenní festival, který se koná do 25. srpna, je opět vícežánrový a nabídne program milovníkům klasiky, opery, folku a jazzu. Prostředím bude opět zámek, přilehlé zahrady, kostely a dvě jedinečná místa: mimořádná památka - zámecké barokní divadlo a sousední park s otáčivým hledištěm.

"Po loňské úspěšné premiéře se vrátíme do zámeckého divadla se starou barokní operou od Antonia Caldary v provedení Collegia Marianum. Zvýšili jsme počet představení na čtyři," říká ředitel festivalu Jaromír Boháč.

Rezidenčním orchestrem zůstává i letos Symfonický orchestr Českého rozhlasu (SOČR), který koncertem na terasách zámku se slavnou Orffovou Carminou Buranou a americkými sólisty festival zahájí. Řídit ho bude Španěl Manuel H. Silva. V sobotu SOČR ještě v Jízdárně doprovodí houslisty Pavla Šporcla a Korejce Joo Young Oha - zahrají spolu Bachův Dvojkoncert.

Jazzoví znalci se těší na americké kvarteto New York Voices. Soubor patří ke světové elitě, získal už dvě ceny Grammy. V Praze tito hlasoví kouzelníci zpívali naposledy před devíti lety. Krumlov je uslyší 4. srpna v Pivovarské zahradě, kam 18. srpna přijede zahrát i Čechomor.

Reklama

Výběr článků

Načítám