Hlavní obsah

Boskovice nabízejí jiný program než ostatní festivaly

BOSKOVICE

Ve čtvrtek začíná patnáctý ročník festivalu Boskovice, jehož cílem původně bylo upozornit na osud zchátralé židovské čtvrti ve městě. Tu se podařilo zrekonstruovat, a festival ji nyní především propaguje. Od ostatních letních festivalů se liší nejen tím, že se koná po celém městě, ale také výběrem interpretů.

Článek

Festival od svého vzniku dával především prostor alternativním kapelám. Je tomu tak i nadále. Takže se jeho program liší od stále uniformnější nabídky ostatních letních festivalů s obligátním Divokým Billem a Wohnouty nebo Horkýže slíže.

Ve čtvrtek vystoupí mimo jiné Plastic People of the Universe. V pátek se představí MCH Band, Visací zámek, Michal Prokop s Framusem. Vystoupí také alternativní Fru-fru a Vladimír Václavek s Milošem Dvořáčkem.

Skleník v zámku bude patřit jazzovým skupinám, vedle tuzemského Vertiga se slovenskou zpěvačkou Dorotou Bárovou se představí řada německých kapel, jako Volksmud nebo pianista Stefan Graser. Jazzový program bude pokračovat i v sobotu.

Za muzeem se představí Ty syčáci Petra Váši, Deverova chyba nebo vokální kvartet Kačkala. Na hlavní scéně budou hrát Už jsem doma, Priessnitz, Tata Bojs a Michal Prokop.

Jako obvykle nebudou chybět filmové projekce, uveden bude například Kazanův film Na východ od ráje, A bude hůř a kolekce dokumentů tragicky zesnulého Pavla Kouteckého. Vystoupí i řada divadel, například Divadlo v 7 a půl a Divadlo Letí, Společnost doktora krásy a Husy na tahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám