Hlavní obsah

Colours of Ostrava klepou na dveře, ve čtvrtek začínáme

Novinky, toh, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA/PRAHA

Za dva dny otevře své brány jedna z největších hudebních akcí v republice - Colours of Ostrava. Letos vábí tancechtivce na nejpestřejší program ve své historii, protože nejzvučnější jména jako Gipsy Kings, Marianne Faithfull či Goran Bregović doplní stovka kapel a DJs všech žánrů. Chybět nebudou ani chrámové zpěvy v evangelickém kostele nebo pohoda v minikinokavárně.

Článek

"Do programu jsme zařadili i divadla, workshopy a kdokoliv se může přidat a vyzkoušet si africké tance či flamenco," vyjmenovává pro Novinky Jiří Sedlák, jeden z organizátorů akce. Zároveň dodává, že kousek od festivalového areálu v ulici Kostelní bude minikinokavárna. "Tady si lidi můžou v pohodě posedět a dívat se na hudební klipy a filmy," doplňuje Sedlák.

Čtyřdenní maratón koncertů zahájí romská hip hopová kapela Gipsy.cz, po které přijde na řadu první netrpělivě očekávaná hvězda - mág balkánské hudby Goran Bregović a jeho dvanáctičlenný Wedding & Funeral Band. Diváci se mohou těšit na pravou dvouhodinovou balkánskou fiestu s hity Kalasnikov či Mesecina z Kusturicových filmů.

Od pátku 13. července se pak návštěvníkům otevře i druhý festivalový areál na výstavišti Černá louka a program v klubech Templ a Marley.

Hlavními taháky programu jsou Gipsy Kings, kapela žhavých romských rytmů, charismatická rocková zpěvačka Marianne Faithfull, spolupracovnice Nicka Cavea, Micka Jaggera či Toma Waitse. Mezi dalšími zazní i Mando Diao, švédská hvězda kytarové hudby či elektroničtí mágové Coldcut. Z domácích hvězd na Colours zavítají například Tatabojs, Marie Rottrová, Dan Bárta či Divokej Bill.

Stanové městečko i vstup zdarma pro seniory

Jako bonbónek připravili organizátoři speciální nabídku pro seniory, protože všichni návštěvníci starší 65 let mají v neděli 15. července vstup zdarma. "Rozhodně se nejdná o recesi. Inspirovali jsme se tím u festivalu Roskilde v Dánsku, kde je to hodně využívané. Chceme tak všem ukázat, že atmosféra je tu přátelská a že i starší návštěvníci si můžou z programu vybrat," vysvětluje Sedlák.

Navíc pořadatelé ve spolupráci s Českými dráhami připravili pro návštěvníky až 50% slevu na zpáteční jízdné a MHD v Ostravě zdarma. S přenocováním není také žádný problém, protože k dispozici bude stanové městečko v zeleni nebo možnost ubytování pod střechou.

Více informací o festivalu, včetně hudebních ukázek všech interpretů, se dočtete na www.colours.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám