Hlavní obsah

Jak to bylo s kufry Renée Zellwegerové a kdo je vegetarián

Právo, Věra Míšková

Dvě velké hollywoodské hvězdy rozzářily letošní karlovarský festival. Zahájení ozdobila - navzdory džínám a tričku - Renée Zellwegerová, na závěr okouzlil publikum Danny DeVito. O tom, že Zellwegerová přijela do České republiky bez kufrů, které se ztratily na letišti v Londýně, už bylo napsáno mnoho, ale teprve po skončení festivalu přiznává - už s humorem - výkonný ředitel Kryštof Mucha, jaké to byly nervy.

Článek

"V den zahájení, v 11 hodin dopoledne, zavolal někdo z jejího doprovodu, že Renée do Varů z Prahy nepřijede. Že se s tím nedá nic dělat, protože šaty jsou součástí její práce a jít na červený koberec bez večerních šatů je neprofesionální. To bylo hodně špatné, ale nejhorší bylo, že to považovali za naši chybu.

Naštěstí se nám podařilo sehnat viceprezidenta British Airways pro střední a východní Evropu, který pak tomuto člověku zavolal a řekl mu, že to je opravdu jejich problém, festival s tím nemá nic společného. To bylo důležité. Představa, že odletí a pak řeknou, že se pokusili přijet, ale my nejsme schopni ani zajistit, aby tu měla svoje šaty, byla děsivá. Renée v době, kdy tyhle debaty probíhaly, spala a vůbec o tom nevěděla," ještě teď se rosí čelo Muchovi.

Renée jako na objednávku

Jiří Bartoška dodává: "Pak byla úžasná. Vlastně jakoby demonstrovala alegorii na karlovarský festival, když zahájila v džínách a zakončila v noblesní toaletě, což dokonale vystihuje ty dva světy, které se tu potkávají, vůbec si nevadí, nevylučují se. Je to skoro, jako bychom si to objednali."

Malé nedorozumění zase provázelo návštěvu Dannyho DeVita, před jehož příjezdem dorazila informace, že je vegetarián, kterou lze ostatně nalézt například i na dost důvěryhodných informačních serverech. "Připravili jsme se na to a pak jsme se na oficiální večeři nestačili divit, když se zeptal: ´Proč já mám mozzarelu s rajčaty a vy něco jiného, určitě lepšího?" směje se Bartoška.

Smál se i DeVito, vysvětlil, že vegetariánství opustil, a druhý den k obědu s prezidentem festivalu měl pečenou kachnu. "Byl ohromně příjemný, přál si například setkat se s bratry Formanovými, ale když jsme zjistili, že jsou v zahraničí, jen mávl rukou:,To je jedno, já stejně přijedu napřesrok znovu,´" vypráví Mucha, a Bartoška ještě dodává, že při oficiální večeři bavil DeVito Václava Havla hlavně tím, že mu vyprávěl dost lechtivé vtipy.

A na závěrečný ceremoniál přišel malý velký muž Hollywoodu v obyčejném tričku. "Ztratily se mi kufry," dal se smíchem najevo, že dobře ví, co se jeho předchůdkyni stalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám