Hlavní obsah

Nová CD - The Chemical Brothers, Velvet Revolver i Ash

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdninová nabídka desek bývá většinou chudší, což tento první prázdninový týden rozhodně neplatí. S novinkou přicházejí The Chemical Brothers, hardrocková skupina Velvet Revolver nebo britská kytarovka Ash.

Článek

The Chemical Brothers: We Are the Night

Historie elektronického projektu The Chemical Brothers, který tvoří skladatelská dvojice Tom Rowlands a Ed Simons, sahá do roku 1991. Je pravdou, že kapela prošla v posledních letech krizí, kdy se zdálo, že řekla vše, co říci měla (a mohla). Ale jejich nové, v pořadí již šesté album We Are the Night dokazuje, že posílat je do důchodu by bylo předčasné. Chemici se přizpůsobili vývoji a tvorbu obohatili novými trendy a nápady. Jako hosté se na albu podíleli kapely Klaxons nebo Mindlake. Celou desku si budete moci vychutnat naživo 10. srpna v T-Mobile Areně.

Emi/Virgin 

Velvet Revolver: Libertad

Skupina Velvet Revolver, kterou tvoří členové Guns N' Roses,  Stone Temple Pilots a Wasted Youth, se dala dohromady na benefičním koncertu v roce 2002. První desku Contraband se jim ale podařilo vydat až o dva roky později neboť nahrávání se protáhlo, kvůli soudním tahanicím a léčbě drogové závislosti frontmana Scotta Weilanda. Dva roky slibovanou novinku Libertad, kterou produkoval spolupracovník Pearl Jam Brendan O' Brian, předznamenal singl She Builds Quick Machines.

Sony BMG

Ash: Twilight of the Innocents

Poslední dobou se vyrojily desky od kytarových skupin, po Art Brut z minulého týdne přicházejí s pátou studiovou deskou Twilight Of The Innocents britští Ash. Za svojí existenci vystřídali několik stylů od britpopu, přes grunge až po kalifornský rock a na své páté desce se rozhodli přiklonit ke zvuku kytarovek 70. let. Producentem alba se stal Michael Brauer, který stojí za některými projekty Coldplay, Aimee Mann nebo Boba Dylana. Vydání alba doprovází i nový singl Orpheus.

Warner Music 

Andrea Corr: Ten Feet High

Dvanáct let po vydání prvního alba The Corrs a po prodeji třiceti miliónů alb asi všichni tušíme, co můžeme od Andrey Corr očekávat. Havraní vlasy, uhrančivou krásu, čistý nádherný hlas. Nyní ale Andrea přichází se svým debutovým sólovým albem Ten Feet High, které zní zcela jinak, než bychom si představovali. Andrea si přizvala producenta Nellee Hoopera, jehož spolupráci s Bjork a s Massive Atack Andrea vždy obdivovala. Výkonným producentem alba se stal dlouholetý přítel Bono z U2. Vydání alba Ten Feet High předznamenává pilotní singl Shame On You ve speciálním radio mixu.

Warner Music 

Guetta David: Poplife

Francouzský DJ a úspěšný remixér David Guetta vydává nové album Poplife. Nabízí na něm dvanáct skladeb moderního tanečního popu, na který jsem od tohoto šikovného chlapíka zvyklý. Název alba francouzský umělec osvětluje větou "Někteří DJové si myslí, že slovo pop je nečisté, já se ale snažím být jiný. Samozřejmě, že taneční hudba je pop. Respektuji taneční komunitu, ale moje album je plné popových melodií." Nechybí ani hit Love Don´t Let Me Go, kde vokální part obstarává Chris Willis. Speciální international verze desky, která se dostane i do k nám, bude mít dva bonusy - druhý rádiový remix písně Love Is Gone.

EMI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám