Hlavní obsah

Festival v Glastonbury doprovázel déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GLASTONBURY

Největší světový hudební a umělecký festival pod širým nebem v Glastonbury na jihovýchodě Anglie, který skončil v neděli, měl smůlu na počasí. Po celou dobu pršelo. I přesto na místo dorazilo rekordních téměř 200 tisíc návštěvníků.

Článek

Do boje s nepřízní počasí zasáhly i traktory, které rozsévaly po cestách proměněných v neprůchodná koryta tekutého bahna slámu a dřevěné štěpiny, aby je zpevnily. Deštivé počasí ale návštěvníkům náladu rozhodně nezkazilo. 

Užívat si ostatně mohli bohatý a pestrý program. Zahrály například rockové  legendy The Who, dále skupiny Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers, Cold War Kids a The Gossip. Zúčastnila se i velšská zpěvačka Shirley Basseyová. Festivalu se letos poprvé účastní i česká hudební skupina - romská hiphopová formace Gipsy.cz.

Fanoušci ukradli kytaru

Od pátku utrpělo na akci zranění více než 1200 osob, vesměs šlo o pohmožděniny a výrony kvůli pádům na kluzké půdě. Došlo i ke kuriózní krádeži elektrické kytary.

 O svůj nástroj přišel muzikant ze skupiny Stoogies, která doprovází Iggyho Popa. Ten vlastně celý incident zavinil, když přizval na pódium nadšeného fanouška a ostatní jej následovali. Nakonec jich bylo kolem kapely na 400. Když byli fandové opět odtlačeni bezpečnostní službou, elektrická kytara zmizela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám