Hlavní obsah

Apollo 440 budou mít po návratu první koncert v Praze

Britská kapela Apollo 440, která mísí Rock s elektronikou a jejímiž členy jsou Noko a bratrská dvojice Howard a Trevor Grayové, vyráží po několika letech na další turné. To odstartují svým prvním koncertem na turné už v úterý 3.července od 19:00 v pražském klubu Roxy.

Článek

Poté, co tři roky objížděli svět, se pánové v roce 2000 rozhodli pověsit živé vystupování na hřebík a začít pracovat na svém čtvrtém studiovém albu. A přestože se Noko čas od času rád vrátí na pódium, globálně vzato strávili Apollo 440 minulých sedm let ve studiu skládáním, nahráváním a produkováním hudby jiných projektů.

Ovšem po nedávném vystoupení na památku jejich zesnulého přítele a kolegy Billyho Mackenzieho v Londýně (poslední věc, kterou s nimi Billy nahrál před svou smrtí, byla skladba 'Pain In Any Language' na albu Electro Glide In Blue) se členům kapely vrátila chuť koncertovat.

"Z celé Evropy nám pravidelně chodí nabídky na koncerty, i když nevydáváme žádné desky. Vždycky jsme měli tolik práce, že jsme je museli odmítat, a už jsme byli celkem rozhodnutí, že jsme s hraním naživo skoncovali. Pak ale v březnu přišel nápad s koncertem pro Billyho a my jsme na to kývli. Protože Mary Byker teď žije až v Riu, požádali jsme o pomoc Ewana MacFarlanea, který zpíval na několika našich albech, aby se k nám poprvé přidal i na pódiu. Ohromně se nám to líbilo a díky tomu jsme dostali nápad vyrazit na turné. Ewan pojede s námi, a tak vedle obvyklých hitovek budeme moct zahrát i věci z našich desek, na nichž zpívá, a to je další věc, na kterou se těšíme."

:. Obal desky Gettin High on Your Own Supply

Při těchto letních vystoupeních se k Apollo 440 přidají někteří jejich dávní koncertní spolupracovníci - bubeník Cliff Hewitt, baskytarista Rej Ap Gwynedd a klávesista Ashley Krajewski.

Mají za sebou skládání pro film, televizi, reklamy a multimediální projekty, včetně soundtracků pro hry na Playstation. Více než padesátku skladeb Apollo 440 jste mohli slyšet ve filmech, upoutávkách, televizních pořadech, počítačových hrách a reklamách. Jedenáct jejich singlů se dostalo do čtyřicítky nejprodávanějších singlů v Británii, z nichž tři se probojovaly až do TOP 10, nemluvě o úspěších po celém světě.

Už počátkem 90. let remixovali hvězdné U2, o deset let později Puffa Daddyho s Jimmym Pagem. Jejich přepracování tracku 'Addicted To Bass' od projektu Puretone se stalo pilotní verzí, která v roce 2002 udělala z celého singlu velký hit. Před rokem nahráli Apollo 440 předělávku dávného hitu 'Ring Of Fire' od Johnnyho Cashe spolu se zpěvákem Ianem McCullochem. Tato píseň vznikla jako oficiální singl klubu FC Liverpool a Apollo 440 tak už podruhé svou hudbu propojili se světem fotbalu.

Více informací o kapele najdete na: www.apollo440.com

Ukázky z jejich tvorby: www.myspace.com/apollofourforty

Reklama

Výběr článků

Načítám