Hlavní obsah

Trochu megalomanství s Monkey Business

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Funky skupina Monkey Business se v úterý večer pokusila nabídnout svým fanouškům koncert, který ještě nezažili. Přes dvě hodiny trvající megalomansky pojatou show plnou největších hitů, ale i novinek z desky Objects Of Desire And Other Complications, okořenili jako tradičně svými skeči a videoprojekcí parodizující diktaturu.

Článek

Koncertovat v největší hale v republice, tedy pražské Sazka Areně, kterou vyprodala například královna popu Madonnu, nebylo pro osmičku muzikantů jednoduchým úkolem. Pro vystoupení měli prostor haly zmenšený na polovinu, kterou zaplnilo několik tisíc fanoušků.

Frontman skupiny a zároveň největší bavič Matěj Ruppert byl ve svém živlu. Kromě vyzpívání úryvků z několika operních árií, vyšvihl na pódiu kozáčka či dvacetinásobný provaz.

Své sólo si užila i Tonya Gravesová, když zhruba v polovině programu zazářila se singlem od Tiny Turner I Can´t Stand the Rain.

Tonya Gravesová v kostýmu generála. Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Monkey Business vystupující převážně po klubech a festivalech pojali turné s trochou megalomanství. Koncept celé show ve stylu "banánové republiky". Hraní si na diktaturu dokreslovalo parodizované video a Gravesová s Ruppertem navlečeni do kostýmů generálů.

S postupujícím večerem gradovala i zábava. Při finiši v podobě hitů My Friends a Piece of My Life nebyl asi nikdo, kdo by zapochyboval o tom, že tahle show se fakt povedla. Dojem z jedinečné atmosféry kazil jen fakt, že většina lidí s lístky na sezení se po celou dobu nebyla schopna odlepit od sedátek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám