Hlavní obsah

Léto začíná na Smíchově

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Už ve čtvrtek večer začíná ve Švandově divadle v Praze léto. Není to omyl v kalendáři, ale zahájení čtvrtého ročníku festivalu Léto hereckých osobností, který od 14. 6. do 16. 9. pořádá ve Švandově divadle na Smíchově a na Letní scéně na Vyšehradě Studio Dva.

Článek

Festival otevře čtvrteční česká premiéra hry francouzských autorů Jeana Della a Géralda Sibleyrase Půldruhé hodiny zpoždění, v níž Daniela Kolářová a Milan Lasica vytvoří manželský pár, který po třiceti letech zatouží po sexuální renesanci a vymetení stereotypů ze svého života. Hru nastudoval režisér Patrik Hartl.

Na Letní scéně Vyšehrad bude mít 9. července premiéru hra chorvatského dramatika Mira Gavrana Vše o ženách, kterou nastudovala režisérka a herečka Jana Janěková s Annou Šiškovou, Janou Krausovou a Jitkou Schneiderovou.

"Z mého ženského pohledu to hra o ženách zas až tak moc není, ale co může také dramatik-muž o ženách vědět... Přesto je to text, který diváka pobaví, dojme i přivede k zamyšlení," říká o Gavranově hře Janěková.

Chýlková a spol

Kromě nových premiér se budou hrát i divácky oblíbené inscenace z minulých ročníků - Klára a Bára s Ivanou Chýlkovou a Evou Holubovou, Na konci duhy s Hanou Maciuchovou v roli královny swingu Judy Garlandové, tato herečka je spolu s Ladislavem Freyem protagonistkou i Albeeho psychodramatu Kdo se bojí Virginie Woolfové?, stejně jako Ivana Chýlková s Kryštofem Hádkem tvoří dvojici inscenace Absolvent.

Hrát se bude i Otevřené manželství s Janou Krausovou a Karlem Rodenem a monodrama Jašek s Annou Šiškovou. Podzimní část festivalu slibuje opět překvapení v podobě hostů ze Slovenska. Vstupenky na Léto hereckých osobností 2007 jsou v prodeji v pokladně Švandova divadla a v sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketart, rezervace vstupenek je možná na adrese www.studiodva.cz nebo www.svandovodivadlo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám