Hlavní obsah

Zucchero v září dojme Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský popový zpěvák Zucchero vystoupí 14. září v pražském Kongresovém centru. Patří k nejslavnějším evropským muzikantům, notoricky známá je jeho dojemná balada Senza una Donna.

Článek

Zucchero, vlastním jménem Adelmo Fornciari, se proslavil hlavně v 80. letech. Jeho Blue's (1987) se stala nejprodávanější deskou v celé Itálii. Zmíněné album obsahovalo hity jako "Senza una donna" nebo "Con le mani".

Zucchero spolupracoval třeba s Joe Cockerem, Lucianem Pavarottim i Erikem Claptonem. Určitý čas působil v USA, kde zpíval s kapelou Randy Jackson Band. Nahrál celkem 16 alb, na nichž kombinuje pop, soul i rock, v 90. letech zaujalo jeho zádumčivé album Miserere (1994), na kterém se podíleli Luciano Pavarotti, Bono a Elvis Costello.

Na začátku roku 2007 se Zucchero vydal na celosvětové turné a tentokrát nezapomněl ani na Českou republiku. Předprodej vstupenek zatím nebyl ohlášen.

Podrobnosti na www.makroconcert.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám